LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Mamman Alexandra möter hård kritik – matar sina barn 3000 kalorier om dagen

21 aug, 2024
Alexandra Sabol
Trebarnsmamman Alexandra Sabol har hamnat i blåsväder på grund av sina okonventionella måltidsval för barnen.
Nu rasar henens följare bland kommentarerna.
”Inte ens jag kan äta upp det”, skriver en person.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Alexandra Sabol har blivit ett viralt fenomen på TikTok tack vare sina ovanliga matval för sina tre små barn som är 2, 5, och 7 år gamla.

På hennes konto, som i skrivande stund har över 470 000 följare, pågår en livlig debatt om huruvida dessa okonventionella måltider är bra för barnen eller inte.

Alexandra kritiseras för hennes val av måltider

Alexandra lagar regelbundet mat till sin familj och delar med sig av både matlagningsklipp och detaljerade veckohandlingar där hon visar vilka ingredienser hon köper och hur hon planerar sina måltider.

Men blir ofta kritiserad för att hon inte använder sig av några färska råvaror. Och anledningen till den massiva kritiken är att många anser att det hon lagar till sina barn inte är ”tillräckligt hälsosamt”.

Annons

”När jag var barn var det nuggets ELLER hamburgare aldrig båda”, skriver en följare.

”Inte ens jag kan äta upp det här och jag är hela 20 år gammal”, skriver en annan.

Tidigare i år fick Alexandra även mycket kritik för att ha gett sin då ettåriga dotter donuts till frukost, rapporterade Today om.

Förutom att laga ”onyttig” mat till sina barn så brukar Alexandra då och då handla hem mat från olika snabbmatsrestauranger som hon ger till sina barn.

Och som en av kommentarerna ovanför poängterade får barnen kycklingnuggets, hamburgare och pommes frites i en och samma måltid ibland. Det, i kombination med en onyttig frukost och lunch, kan sluta med ett dagligt kaloriintag på närmare 3000 kalorier för Alexandras barn.

Enligt Folkhälsoguiden rekommenderas det att barn mellan 2–5 år ska äta runt 1275 kcal, och 6–9 åringar ska äta runt 1650 kcal om dagen.

”Jag matar mina barn hur jag vill”

Alexandra har själv förklarat att hon älskar att laga mat. Hon svarar på kritiken genom att förklara att det är svårt att få sin dotter att äta grönsaker eftersom hon helt enkelt inte gillar dem.

Annons

Däremot sa hon att hennes son älskar broccoli, och även om man kan få tittarna att känna sig nöjda genom att visa grönsaker på kameran, betyder det inte att de faktiskt kommer att äta dem utanför kameran.

– För att jag hellre vill att min bebis äter än att göra er glada, säger Sabol i en video och fortsätter:

– Jag matar mina barn hur jag vill, tillägger hon.

Får stöttning av följarna på TikTok

Alexandra får även stöd från många av sina följare som tycker att hon gör ett bra jobb, särskilt med tanke på att hon faktiskt ser till att sina barn får mat och att livet ibland kan vara både tufft och stressigt för en singelmamma.

”Jag kommer aldrig att förstå varför människor är så dömande och hatiska... du gör ett fantastiskt jobb”, skriver en följare.

”Matad är bäst. Bra jobbat”, tillägger en annan.

FOTO: Skärmdump Tiktok

Annons