LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Mammans jättemiss – har blandat ihop tvillingarna: ”Vet inte vem som är vem”

12 sep, 2024
Till vänster: tvillingarna Delilah och Azayla ligger på en filt. Till höger: Mamma Saffron Crisp
En 24-årig mamma plågas efter ett misstag på sjukhuset.
Hennes tvillingar hade nämligen blandats ihop – och sedan dess har hon kallat dem vid fel namn!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinstenBrand logo
Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinsten

Saffron Crisp, 24, hade valt ut de perfekta namnen för sina tvillingar långt innan de kom till världen, men när barnmorskorna plockade ut ”fel” barn först vändes hennes planer upp och ner.

Saffron har under hela graviditeten kallat tvilling A, den mindre bebisen, för Delilah och tvilling B, den större bebisen, för Azayla. Hon hade dessutom fått berättat för sig att tvilling A, alltså Delilah, skulle vara den bebis som kom först.

–Tvilling A var den mindre tvillingen, hon var närmast utgången och vi fick veta att tvilling A skulle komma ut först oavsett, säger mamman.

Men när Saffron blev tvungen att göra ett akut kejsarsnitt i stället för en naturlig förlossning blev det inte som tänkt. Det här rapporterar Daily Star.

Annons

Tvillingarna blandades ihop på sjukhuset

Saffron trodde alltså att tvilling A, Delilah, hade kommit ut först, och att tvilling B, Azayla, kom som nummer två, och att det därför var lilla Delilah som hade förts till intensiven.

– När de tog ut bebisarna fick jag bara se bebisen som kom ut först lite snabbt och sen togs hon iväg till neonatalvårdsavdelningen. Under hela graviditeten var Azayla, alltså bebis B, min större bebis så när jag fick henne i min famn tänkte jag ”åh herregud, hur liten kommer Delilah vara?”.

Men när ”Delilah” sedan rullades in tillbaka från neonatalvårdsavdelningen var hon enorm – vilket inte var konstigt eftersom det egentligen var Azayla, bebis B, som hade varit på intensiven.

Det var dessutom inte förrän ett tag efter födseln som mamma Saffran fick veta att tvillingarna hade blandats ihop.

– Min läkare kom in och sa att de tog ut fel barn först, berättade hon.

Så heter tvillingarna idag

Saffron berättar att alla läkare hade redan kallat den första tvillingen som kom ut för Delilah, fast det egentligen var Azayla. Därför bestämde sig mamman och hennes partner till slut för att hålla fast vid vad läkarna sagt.

– Jag och min partner tittade på tvillingarna och sa att vi inte kommer byta tillbaka namnen, eftersom tvilling A är en Azayla rakt igenom och tvilling B en Delilah, säger Saffron och fortsätter:

– Det ser man verkligen när man tittar på dem. Jag tror att även om de hade kommit ut i rätt ordning så hade vi förmodligen bytt.

FOTO: Tiktok/@thewardtwins24/Skärmdump

Annons