LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Mannen övernattade på världens mest hemsökta ö – varnar andra: ”Dödsfälla”

19 sep, 2024
Till vänster: Dara Tah. Till höger: Man ligger i sovsäck i mörkt rum, svartvit bid.
Den irländska youtube-profilen Dara Tah bestämde sig för att övernatta på världens mest hemsökta ö.
Nu avslöjar han kusliga detaljer om den förbjudna platsen.
– En dödsfälla, säger han i sin video.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”Brand logo
Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”

Den irländska youtubern Dara Tah tillbringade en natt på världens mest hemsökta ö, och avslöjar nu vad han stötte på under sin kusliga vistelse.

Ön Poveglia, som ligger mellan Venedig och Lido i norra Italien, var i över hundra år en karantänzon för pesten och andra sjukdomar, och blev senare en plats för ett mentalsjukhus. Enligt Lad Bible skickades 160 000 människor dit för att dö i pesten.

Sedan 1968 har ön varit obebodd, och det är till och med förbjudet att besöka den. Men i januari bestämde sig Dara Tah, med över femhundra tusen följare på Youtube, och hans vän och kollega Matt James att besöka ön, trots polisens beslut...

Besökte världens mest hemsökta ö: ”Dödsfälla”

Anledningen till att Dara ville dit är för att han vill ”leva ett så galet liv som möjligt”. Målet var att nå klocktornet, som sägs vara den mest hemsökta platsen på hela ön.

Annons

– De sista människorna som ägde ön flydde därifrån sin första natt, när deras dotter på ett mystiskt sätt attackerades av något... det var 70 år sedan. Och ingen har försökt besöka ön sen dess. Tills nu, säger Dara i sin video.

Med sig hade vännerna en mängd spökjaktsutrustning, mörkerseende- och rörelsesensor kameror, en ”Spirit box” som ska fånga upp konstiga ljud, samt en värmepistol. I videon syns de ta sig igenom en tät skog snubblandes över flera förfallna byggnader.

– Allt jag vet är att den här platsen är tänkt att vara en dödsfälla – den är helt övervuxen. Hela den här byggnaden skulle kunna kollapsa när som helst, vi måste vara super försiktiga med våra steg, säger Dara.

Tillslut kommer de fram till det ökända klocktornet och sätter upp sin utrustning, men helt plötsligt slutar all spökjaktutrustning fungera, vilket gjorde vännerna oroliga. De bestämmer sig för att testa sin Spirit Box, som söker igenom flera radiokanaler väldigt snabbt.

Obehagliga händelsen på hemsökta ön

Spökjägare menar att en Spirit Box kan fånga upp meddelanden från andar. Dara och Matt hör flera låtar, men också några meningar på italienska, vilket ingen av dem förstår.

Annons

De bestämmer sig för att sova och lyckas tack och lov ta sig igenom natten problemfritt – trots att ingen övernattat där på mer än 70 år! Vännerna syns vara glada över bedriften, men det ändras snabbt när de möter upp sin italienska vän som avslöjar orden de hade hört från Spirit boxen.

Svartvit bild där två män sitter i ett mörkt rum.
Dara Tah och Matt James lyssnar på Spirit Boxen. Foto: Youtube/@Dara Tah/Skärmdump

– Incident är incident. Partire betyder lämna, resa. Scoppiato… är det här på riktigt? Scoppiato betyder exploderad... säger vännen.

– Det är väldigt alarmerande ord. Rent av. Något var där med dem och det var italienskt. De ville inte att de skulle vara där, de var inte glada, fortsätter han.

Trots det är youtubern inte övertygad om att spöken höll honom och Matt sällskap, men efter besöket på den förbjudna ön har det hänt en del oförklarliga händelser, enligt Dara.

Dara märkte att han hade röda rivmärken och fläckar över hela hans händer, medan hans italienska vän stoppades på flygplatsen för att få sin väska genomsökt efter just explosiva ämnen...

FOTO: Youtube

Annons