LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Misstänkte mannen i Madeleine McCann-fallet – har erkänt allt

27 sep, 2024
Madeleine McCann
Det har gått 17 år sedan Madeleine McCanns försvinnande.
Nu kommer nya detaljer i fallet.
– Han sa att han tog med barnet i Portugal i sin bil, säger Christian Brueckners förra cellkamrat, enligt Daily Mail.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under 2007 försvann treåriga Madeleine McCann under en semester i Portugal. Fallet har sedan dess blivit ett av de mest uppmärksammade i världen och så sent som i våras uttryckte Gerry McCann, 56, och Kate McCann, 56, Madeleines föräldrar, sin saknad efter dottern.

”Det har gått 17 år sedan Madeleine togs ifrån oss. Att leva i limbo så lång tid har varit fruktansvärt. Saknaden gör fortfarande ont”, skrev de då.

Nu har nya detaljer framkommit i fallet. Enligt Daily Mail, ska Christian Brueckner, som länge har varit misstänkt, nu erkänt hans iblandning i kidnappningen.

Christian Brueckner misstänkt för Madeleines kidnappning

Efter många år av osäkerhet kring Madeleines kidnappning stod det klart 2020 att den dömda våldtäktsmannen Christian Brueckner utreddes av tyska åklagare. Detta eftersom han befann sig i området där Madeleine försvann mellan 2000 och 2017.

Idag avtjänar Christian ett sjuårigt fängelsebrott för våldtäkt på en 72-årig amerikansk turist i samma del av Algarve där Madeleine försvann. Christian har dessutom dömts flera gånger, bland annat för sexbrott mot barn och narkotikabrott.

Annons

Nya detaljerna i Madeleine McCann fallet

Enligt de nya uppgifterna ska Christian ha erkänt att han tog ett barn från en portugisisk lägenhet under ett inbrott, detta berättar hans före detta cellkamrat Laurentiu Codin i en domstol i Tyskland.

– Han sa att han inte hittade några pengar men hittade ett barn och tog barnet, säger Laurentiu och fortsätter:

– Han sa att han tog med barnet i Portugal i sin bil, och när polisen och hundarna var vid huset körde han iväg och han var borta.

På frågan hur gammalt offret var, svarade Laurentiu att det var ett väldigt ungt barn.

– Jag vill inte ha fel, men hon var väldigt ungt, liten. Jag menar ung.

– Varje gång vi var tillsammans pratade han om det för att han var övertygad om att jag var pedofil, tillade han sedan.

Christians nuvarande straff löper ut i början av nästa år, och om han inte döms i den pågående rättegången kan han bli frikänd. Rättegången avslutas i december.

FOTO: TT

Annons