LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Peter och Christines livsavgörande beslut – dör i varandras armar

09 sep, 2024
Peter och Christine Scott
Christine Scott fick nyligen ett demensbesked.
Det fick henne och hennes livspartner Peter Scott att besluta sig för att dö i varandras armar genom assisterad dödshjälp:
– Djupt deprimerande, säger Peter, enligt The Standard.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sven-Göran "Svennis" Eriksson har somnat in – blev 76 år gammalBrand logo
Sven-Göran "Svennis" Eriksson har somnat in – blev 76 år gammal

Christine och Peter Scott har varit gifta i 46 år, men nyligen fick Christine diagnosen vaskulär demens – vilket ledde till parets kontroversiella beslut – att dö tillsammans i en dubbel "självmordskapsel".

Christine och Peters beslut efter sjukdomsbeskedet

Christine och Peter förklarar att valet är motiverat av rädslor för att drabbas av åratal av sjuklighet samt att de är oroliga att förlora sitt hem och sina besparingar, då de istället skulle behöva lägga alla sina pengar på förödande vårdkostnader.

– Tanken på att se den långsamma nedbrytningen av Chris mentala förmågor parallellt med min egen fysiska nedgång är hemsk för mig, säger Peter enligt The Standard och fortsatte:

– Självklart skulle jag ta hand om henne till den grad jag inte kunde, men hon har vårdat tillräckligt många personer med demens under sin karriär för att vara övertygad om att hon vill behålla kontrollen över sig själv och sitt liv. Dödsassistans ger henne den möjligheten och jag skulle inte vilja fortsätta leva utan henne.

Annons

Lämnar två barn och sex barnbarn efter sig

Den före detta sjuksköterskan och hennes pensionerade ingenjörs-make fattade beslutet efter att ha diskuterat planen med sin son och dotter, som motvilligt accepterade deras önskan. Paret har dessutom sex barnbarn som de lämnar efter sig, så fort alla papper har gått igenom.

För att fullfölja deras sista önskan håller paret just nu att registrera sig på The Last Resort, som är en schweizisk baserad organisation, som erbjuder assisterad dödshjälp.

– Vi förstår att andra kanske inte delar våra känslor och vi respekterar deras position. Det vi vill ha är rätten att välja. Jag tycker att det är djupt deprimerande att vi inte kan göra det här i Storbritannien, avslutar Peter.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt

SOS Alarm 112: Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112.

Mind Självmordslinjen: Stödlinje för personer med tankar på självmord. Öppen dygnet runt. Telefonnummer: 90101.

Vårdguiden 1177: Sjukvårdsrådgivning samt uppgifter om närmsta psykiatriska akutmottagning. Telefonnummer: 1177

Mindler.se: Få hjälp med depression, stress, ångest och andra besvär. Mindlers legitimerade psykologer pratar över 20 olika språk. Videosamtal inom 24h kan bokas i appen. Mindler.se

Suicide zero: Fakta och råd om självmord.https://www.suicidezero.se/fakta-och-rad

FOTO: Privat

Annons