LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Rebecca Stella om den ofrivilliga barnlösheten: ”Kommer alltid vara en del av mig”

19 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
FOTO: TT/Instagram
Sprutor, hormontabletter och insemination.
När Rebecca Stella försökte få barn för andra gången gick det inte.
Nu pratar hon om den tuffa tiden innan graviditeten för att uppmuntra fler kvinnor att göra detsamma.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rebecca Stella om dejtandet med maken: ”Sexiga underkläder”Brand logo
Rebecca Stella om dejtandet med maken: ”Sexiga underkläder”

– När det inte gick med alla försök, hormontabletter och insemination kände jag verkligen att det är här en del av mig. Det här kommer alltid vara en del av mig och det kommer alltid att vara okej.

Det säger influeraren och entreprenören Rebecca Stella, 38, i senaste avsnittet av Alexander Pärleros Framgångspodden.

Men i dag kan programledaren stolt titulera sig som tvåbarnsmamma till Dion, 6, och snart ett år gamla Gia. Enda sedan hon öppnade upp sig om missfallet, kampen och IVF-behandlingarna har hon förstått att var och varannan kvinna har gått igenom samma sak.

– Börja prata om det! Du har liksom tjejen bredvid som har gått igenom exakt samma sak, som kan ge dig tips och tricks. Vi måste börja snacka om det så mycket mer, säger Rebecca.

Annons

”Jag var så bortskämd första gången”

Rebecca har under åren delat med sig på sina sociala medier om den svåra resan att bli gravid med sitt andra barn. Under hela processen har hon aldrig haft en tanke om att ge upp och har alltid känt stöd från sin make Manny Dion, 44.

– Jag var så bortskämd första gången, med Dion gick det på andra försöket. När vi försökte få barn igen och det inte gick så blev det lite av en chock.

Efter att paret försökt i flera månader, provade Rebecca insemination. Då blev hon gravid redan efter andra försöket. Men i vecka sju fick hon missfall.

– Då gav jag inte upp. Utan kände mer så, det var det, nu är det min tur. Funkar inte det här så kör vi bara på nästa steg.

Nästa steg var IVF-behandling och då blev Rebecca gravid vid första försöket. Samtidigt vill hon poängtera att allas resor kan se annorlunda ut och bara för att hon lyckades med IVF behöver inte andra göra det.

Annons

Men därefter var förlossningen med Gia betydligt mindre komplicerad än den med Dion. Med Dion var hon tvungen att göra kejsarsnitt, men med Gia ville hon föda vaginalt och själv vara involverad så mycket hon kunde.

– Jag hade en spegel framför så jag kunde se huvudet och drog ut henne själv. Jag har bara bra minnen från det, säger Rebecca.

Rebecca Stella om ett tredje barn

Alexander frågar även Rebecca i podden om det kan bli ett tredje barn.

– Absolut inte.

Hade det inte tagit så lång tid med Gia hade det kanske funnits ett litet fönster, men nu vill hon bara komma tillbaka till sig själv och sitt förhållande.

Rebecca vill bli Rebecca igen och är så glad över sina två barn.

FOTO: TT/Instagram

Annons