LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Sophia, 9, akut opererad efter enorma smärtor – läkarna hittade det ofattbara i hennes mage

08 okt, 2024
Sophia på sjukhuset
Nioåriga Sophia svimmade av sina magsmärtor och tvingades åka akut till sjukhus.
När läkarna såg vad som orsakade kramperna höll de på att tappa hakan...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”Brand logo
De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”

Nioåriga Sophia Goss var 18 månader då hon började dra av sitt hår och tugga på det – som ett sätt att lugna sig själv vid läggdags. Föräldrarna Megan Sayce och Lewis Goss försökte på olika sätt stoppa dotterns udda beteende, bland annat genom att smörja in hennes hår med olivolja.

De trodde att problemet var ur världens tills nyligen, då nioåriga Sophia föll ihop i hemmet – till följd av sina outhärdliga smärtor i magen. Hon fördes akut till sjukhus och efter en undersökning var läkarna snart varse om att den lilla tjejen hade en hårboll ”lika stor som hela hennes mage” i sig.

Annons

Sophia, 9, hade en hårboll lika stor som hela magen

För att avlägsna klumpen som trasslat in i sig i magen och närliggande organ tog de fyra timmar på operationsbordet.

– Det var läskigt. Hårbollen fyllde hela hennes mage och hade slitit bort magväggen vilket innebar att hennes maginnehåll läckte in i hennes kropp, berättar mamma Megan, till The Sun.

Sophie hade drabbats av Rapunzels syndrom – ett ovanligt medicinskt tillstånd där patienter äter sitt eget hår, vilket sedan fastnar och trasslar in sig i magen.

– Hon fick inte äta eller dricka på sju dagar och låg på högvårdsavdelningen i sju av de tio dagar hon låg på sjukhus, säger Megan vidare till tidningen.

Annons

Nu är den stora klumpen hår utplockad, och lilla Sophia anses vara fullt återställd. Men det hade kunnat sluta illa.

Mamma Megans oro: ”Vi hade tur”

– Sex veckor innan hon opererades hade vi tagit henne till läkarna med magsmärtor och de sa att det var hennes kost utan så mycket som en undersökning. De verkade inte ha så bra koll.

Symtomen för Rapunzels syndrom är buksmärtor, illamående och kräkningar, uppsvälld mage, minskad aptit, viktminskning och förstoppning eller diarré. Föräldrarna ville berätta om den traumatiska upplevelsen för att uppmärksamma andra, eftersom det är så pass ovanligt.

Annons

– Men vi hade tur med Sophia. Om vi inte hade tagit henne till sjukhus hade hon fått sepsis och vem vet vad som kan ha hänt.

FOTO: The Sun/SWNS

Annons