LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Svenska kvinnan pekas ut som Breiviks flickvän – så träffades de

16 sep, 2024
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breiviks kontakt med omvärlden är mycket begränsad – men många kärleksbrev har ändå lyckats slinka in.
En svensk kvinna i 20-årsåldern, som går under namnet ”Victoria”, har tidigare påstått sig vara terroristens flickvän.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paradise hotel-Diana: Diego är snyggastBrand logo
Paradise hotel-Diana: Diego är snyggast

För 13 år sedan utförde Anders Behring Breivik, 45, vad som kommit att kallas det värsta attentatet i Norge sedan Andra världskriget. Den 22 juli mördade han 77 personer, merparten på ön Utöya där det socialdemokratiska ungdomsförbundet AUF vid tidpunkten hade arrangerat ett läger. Hälften alla dödsoffren var mellan 14 och 17 år gamla.

2012 dömdes Anders till Norges strängaste straff – 21 års fängelse och förvaring, vilket innebär att straffet kan förlängas med fem år i taget om den dömde fortfarande anses farlig för samhället.

Annons
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik i rätten. Cornelius Poppe / POOL

Breivik hålls isolerad på en egen avdelning

Breivik har levt under mycket hårda restriktoner sedan han utförde attentaten. Han har vid flera tillfällen stämt den norska staten för brott mot mänskliga rättigheter då han knappt får ha någon kontakt med omvärlden eller andra intagna. Terroristen har velat få ersättning för de mentala skador som isoleringen orsakat.

– Han har tagit skada av isoleringen, är suicidal och har försökt ta sitt liv under de senaste sex åren, har hans advokat Øystein Storrvik sagt till NRK.

Annons
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breiviks cell. Ole Berg-Rusten

Hur lever Anders i fängelset? Jo, han har faktiskt en egen avdelning på Ringerike-anstalten, med eget kök, gym och tre undulater. 45-åringen har dock mycket begränsad möjlighet att brevväxla och många brev har stoppats av kriminalvården genom åren.

– Jag har inte haft en meningsfull brevvän sedan 2012, sa han i rätten i januari, enligt VG.

Breiviks undulater
Anders äger tre undulater men skulle vilja ha ett pälsdjur. Ole Berg-Rusten

Anders Behring Breivik vill ha Tinder

Massmördaren har inte bara velat brevväxla med någon utan har även föreslagit att han ska få använda dejtingappen Tinder. I rätten förklarade han att han skulle kunna använda sig av ett annat namn i appen. Breviks Tinder-förslag har tidigare fått avslag och statens företrädare står fast vid att restriktionerna är nödvändiga.

Annons

Trots att Breivik inte får ha Tinder eller umgås med andra fångar har han ändå möjlighet att ta emot besök. Hans mamma har varit där vid minst ett tillfälle, enligt VG.

Anders Behring Breivik
Breiviks mamma och syster. REX

Har han någon kvinna som kommer på besök, kanske man undrar? Faktum är att Breivik har fått enormt många kärleksbrev från kvinnor genom åren. Många av dem kommer från samma person...

Svenska kvinnan: ”Jag är Breiviks flickvän”

2012 gick en kvinna ut i en intervju med Daily mail och hävdade att hon är Anders Behring Breiviks flickvän. ”Victoria”, som hon kallar sig för, är i 20-årsåldern, kommer från en svensk småstad och kom i kontakt med Breivik 2007 när båda spelade World of Warcraft.

Annons

– Den man jag älskar är snäll, tålmodig, intelligent, rolig och stöttande. Han är inte en våldsam person, och jag vill att världen ska få reda på det, sa kvinnan till Daily Mail då.

Några år senare gjorde ”Victoria” en intervju med AFP där hon förklarade att de fortfarande har en relation.

– Jag känner lika starkt för honom som jag gjorde för åtta år sen. Han är den enda personen som jag någonsin har älskat – och Anders har uttryck sin kärlek för mig. Jag kommer vänta för evigt om det behövs, sa ”Victoria” då.

20-åringen har skrivit hundratals brev till massmördaren genom åren och flera erotiska noveller. ”Victoria” är dock bara en i mängden. Anders Breivik ska nämligen ha bilder på många kvinnor i sin cell.

Huruvida ”Victoria” har kontakt med den livstidsdömde terroristen än idag eller anser att han fortfarande är hennes pojkvän låter vi vara osagt. Hon har nämligen inte talat öppet om deras relation på nio år.

FOTO: TT

Annons