LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Tv-profilen våldtog hundar – egna orden: ”Vågade inte söka hjälp”

01 okt, 2024
adam britton våldtagit hundar
Den välkända zoologen och BBC-profilen har synts i många välrenommerade tv-program om natur och djurliv.
Nu döms han till fängelse – för brutala övergrepp mot hundar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Städaren ger sig på beväpnad rånareBrand logo
Städaren ger sig på beväpnad rånare

Den 9 augusti i år dömdes brittiska Adam Britton, 53, till tio år och fem månaders fängelse. Detta efter att ha våldtagit, torterat och mördat åtminstone 42 hundar under en 18 månaders period.

Fram tills sanningen kom fram i fjol, har Adam tillsammans med sin fru sedan 20 år tillbaka Erin Britton ofta synts i tv. De arbetar nämligen båda med djur, och Adam var en välrenommerad zoolog, med expertis inom krokodiler. Den dömde har tidigare jobbat för bland annat BBC och National Geographic, och även jämte stora namn som Sir David Attenborough och prins Harry.

Döms till fängelse efter hundmord – egna orden om brotten

I ett brev har Adam formulerat ett uttalande till allmänheten.

"Jag ångrar djupt den smärta och det trauma som jag har orsakat oskyldiga familjer och även min familj och vänner. Jag har svikit er alla, jag är verkligen ledsen. Jag har kämpat mot en ovanlig parafili större delen av mitt liv. Skammen och rädslan gjorde att jag inte vågade söka hjälp", skrev 53-åringen, rapporterar brittiska Daily Mail.

Erin och Adam Britton med Sir David Attenborough.
Erin och Adam Britton tillsammans med naturfilms-legendaren Sir David Attenborough. FOTO: Nine News

Det är på chatten Telegram som brotten kunnat avslöjas, efter att Adam själv laddat upp videoklipp på övergreppen. Enligt ansvarig polis är detta ”det värsta fallet” deras enhet någonsin stött på.

Annons

Exfrun visste ingenting: ”Svårt att processera”

Och nu uttalar sig exfrun för första gången.

– Det var så chockerande. Jag mådde illa. Jag kunde inte prata, sade hon i australienska 60 minutes, och fortsatte:

– Min hjärna hade svårt att processera och ens först hur en sådan hemsk sak ens kan existera i världen.

När Erin kom hem första gången efter att hon fått informationen, fann hon flera bevis på makens brutala brott, däribland kvarlevor av hund i frysen.

– Frågan jag ställt mig varje dag är ”vad var det jag inte visste? Vad var det jag missade?”. Jag har försökt titta och tänka tillbaka på vår tid tillsammans för att se om de fanns tecken som jag missat. Men jag kommer inte på någonting, säger hon vidare i programmet.

Erin Britton frun till hundmördaren
Erin Britton hade inte märkt någonting av sin mans beteende. FOTO: Nine News

Förgripit sig på deras gemensamma hundar: ”Väldigt störande”

Erin är övertygad om att exmaken är psykopat, eftersom han i 20 år kunnat upprätthålla en helt annan bild av sig själv. Detta trots att det framkommit att han också förgripit sig på deras två gemensamma vita herdehundar Ursa och Bolt i över ett decennium.

Annons

– Han vet inte vad som är rätt eller fel. Jag känner att jag har förlorat så mycket av mitt liv och jag känner att jag har blivit helt lurad. Jag är arg och upprörd och det finns inget jag kunde ha gjort. Det är väldigt störande.

Idag vill hon ägna sig liv åt att slåss för djurs rättigheter, och se till att höja straff för människor som gör djur illa.

– Jag känner att det finns en energi, en ilska, som får mig att vilja göra något med med liv – och det är kämpa för djur och djurliv.

Hunden på bilden har inget med texten att göra.

FOTO: Nine News, TT, ABC

Annons