LÄS MER: Marcus och Martinus Lisa Ajax Liamoo Maria Sur Danny Saucedo Dotter Melloklipp du vill se

Charlotte Perrellis besked om Melodifestivalen: "Jag vill inte vinna"

30 nov, 2016
AvMagdalena Divina Khodr
Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli har vunnit både Melodifestivalen och Eurovision. Men när hon återvänder till sångtävlingen 2017 är ingenting sig likt.
Annons

I år firar Charlotte Perrelli, 42, trettio år som artist. I sitt bagage har hon en gedigen karriär som sångerska, entreprenör och programledare. Men störst framgång har hon haft i Melodifestival-sammanhang där hon vid två tillfällen satt Sveriges på kartan. Första gången hon tävlade i Melodifestivalen var med låten “Tusen och en natt” (1999), med vilken hon även vann Eurovision Song Contest. Nio år senare gjorde hon storslagen comeback med bidraget “Hero“, som blev en riktig hit, trots att den inte tog hem Eurovision.

Men när Hänt träffar Charlotte på SVT:s presskonferens avslöjar hon att vi inte ska vänta oss en till vinst.

– Nej det blir det inte. Inte med den här låten. Jag är inte med för att tävla, svarar Charlotte överraskande.

Den här gången har hon siktet inställt på annat än en första plats.

– Hade jag haft den ambitionen så hade jag gjort en annan typ av låt. Här är ambitionen att visa upp att jag har något att säga och det här är viktigt för mig. Jag är inte ute efter att vinna. Jag vill bara visa vart jag står idag.

Annons

Kommer du ihåg Charlottes alla schlagerkläder? Om inte, kolla vårt bildspel:

För en tid sedan drabbades Charlotte av tvivel. Passionen för musik var som bortblåst och hon funderade starkt på att lägga artisteriet på hyllan och byta karriär.

– Har man hållit på så länge som jag gjort, 30 år i år, då är det inte konstigt att man ledsnar ibland. Karriären började bli rutin och musiken kändes inte äkta längre.

Men mitt i ovissheten plockade Charlotte fram sin gamla gitarr som legat orörd sedan tonåren. Efter ett par ackord hittade hon åter hem.

– Längesen jag tyckte att det var så roligt. Om man inte tycker att det är kul längre så måste man börja om och hitta tillbaka till passionen igen. Det är samma sak i kärleksförhållanden. Det krävs att man vårdar och underhåller, för passionen är ingenting som kommer for free.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli hittade kärleken i Anders Jensen med hjälp av en sierska

Annons

Charlottes egenskrivna låt “Mitt liv” skiljer sig från hennes tidigare bidrag i tävlingen.

– Det är annorlunda nu. Tidigare har jag haft poppigare låtar, sjungit på engelska och det har varit en show, storslagna nummer. Det är det inte den här gången. Nu är det sparsmakat och litet. Det är en ballad, men ingen storslagen ballad.

Men även om det är en vindstilla låt i jämförelse med hennes tidigare stormvindar är den långt ifrån liten. För Charlotte betyder den mycket.

– Att jag gjort min egen schlagerlåt utan att behöva tävla, det kommer nog bli mitt starkaste minne. Något jag kommer bära med mig i framtiden.

Se mer av Charlotte och resten av årets Mello-artister i Hänt-TV:s intervju:

Mello-artisterna som super, slåss och liggerBrand logo
Mello-artisterna som super, slåss och ligger

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons