LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Abba-profilens missnöje efter händelsen med Olle Jönsson: ”Du får fan gå”

29 sep, 2024
För Lasse Stefanz frontfigur Olle Jönsson är det viktigt att bevara rösten. Det gör han bland annat genom att röka cigaretter, efter rådgivning från Abba-basisten Rutger Gunnarsson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på SkansenBrand logo
Här stämmer Lasse Stefanz in i skönsång innan Allsång på Skansen

Olle Jönsson, 68, har varit en folkkär artist i många år. Idag är han frontfigur för det älskade dansbandet Lasse Stefanz, som har varit aktiva i snart 6 decennier. Med sig i bandet har Olle gitarristen Christer Ericsson, 72, och trummisen Gunnar Nilsson, 59.

På sidan av bandet är Olle dessutom aktuell med den självbiografiska boken Rösten Speglar Själen. I samband med boksläppet medverkar Olle i en längre intervju med Expressen, där han bland annat blickar tillbaka på sin år som artist.

Annons

Olle Jönsson blev tillsagd av Abba basisten Rutger Gunnarsson

Som frontfigur och sångare för Lasse Stefanz är det såklart viktigt för Olle att bevara sin röst. Ett knep han har för att hålla sångrösten så bra som möjligt är faktiskt att röka cigaretter.

Olle är nämligen rädd att rösten ska svika om han skulle sluta röka. Det insåg han efter en händelse med bortgångne vännen och Abba-basisten Rutger Gunnarsson.

– En gång när vi spelade in en platta med Rutger Gunnarsson, som var basist med Abba, så sa han: ”Jönsson, jag känner inte igen rösten. Du får fan gå ut och ta ett par cigg”.

ABBA musikgrupp. FOTO: Aftonbladet/TT

Därefter gick Olle mycket riktigt ut och rökte cigg, och vips så var rösten tillbaka. Händelsen kom att göra honom skrockfull.

Annons

– Jag slutade i tre månader efter min hjärtinfarkt. Jag kunde inte stå emot så jag tjuvrökte. Men till slut sa min fru åt mig att sluta smyga för hon kände ändå att jag luktade rök, säger han och skrattar.

Olle och hustrun Gunilla Jönsson, 64, har hållit ihop i över 42 år och bor idag tillsammans på en avstyckad gård mitt i skogen utanför Kristianstad.

FOTO: Aftonbladet/TT

Annons