LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Alexander Hermanssons hjärtskärande skilsmässa från kollegan Caroline: ”Jag sjukskrevs”

15 jul, 2024
Alexander Hermansson
SVT-stjärnan Alexander Hermansson talar ut om den jobbiga skilsmässan med kollegan Caroline Persson.
– Trycka på pausknappen och leva ensam under mitt täcke, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Olssons privata relation till Alexander HermanssonBrand logo
Malin Olssons privata relation till Alexander Hermansson

Alexander Hermansson, 32, blev känd genom hans gäng Rackartygarna som framförallt sysslade med extremsporter av olika slag. Det stora genombrottet kom dock som programledare för det klassiska SVT-programmet Sommarlov, som han jobbat med sedan 2014.

Alexander Hermansson om att arbeta med sin fru

Han är en av våra allra mest omtyckta barnprogramledare och har ett förflutet som make till Caroline Persson, 27. Paret träffades i ung ålder och det blev snabba ryck till altaret.

– Jag är en allt eller inget-person och en hopplös romantiker. Så när jag träffade Carro, som idag är mamman till mitt barn, gick jag snabbt all in. Vi var båda unga och hungriga på livet, jag var 22 och hon 18. Jag friade redan på vår 1-årsdag, säger programledaren i Sommar i P1.

De två programledarna har även arbetat tillsammans. Alex och Carro Hermansson ledde flera barnprogram ihop och blev en uppskattad duo.

– Några år senare så hände en sak som skulle ha stor betydelse i våra liv. Ett helt nytt barnprogram sökte en kvinnlig programledare, Carro provcastades och fick rollen. Vi började göra program ihop och blev en populär programledarduo. Flera program handlade faktiskt om vårt privatliv, säger Alex i sitt sommarprat.

Annons

Därför skilde sig SVT-profilen Alexander Hermansson

Det kan dock vara svårt att få ett förhållande, och än mer ett äktenskap, levande i så pass ung ålder. Detta var också något som Alex och Carro fick erfara, då man våren 2022 lät meddela att man valt att bryta äktenskapet och skilja sig.

– Vi skilde oss. En skilsmässa i sig kanske inte är unikt, det som däremot var unikt i vårt fall var att behöva gå igenom det allt annat än ifred. Vi valde själva att ge oss in i offentligheten, men det gjorde inte mindre ont för det, säger han och utvecklar om den tuffa tiden:

– Det var en helt ny nivå av sorg för mig att behöva bearbeta. Min inre kastrull med alla år av lagrade utmattning kokade över nu. Samtidigt råkade mitt yrke gå ut på att vara den här glada, käcka, skojiga barnprogramledaren, en snudd på omöjlig kalkyl.

Annons

Skilsmässan blev droppen som fick bägaren att rinna över. Strax efter sjukskrevs nämligen Alexander Hermansson på grund av psykiska besvär.

– Jag sjukskrevs för utmattningsdepression. Jag hade bara velat trycka på pausknappen och leva ensam under mitt täcke på obestämd tid. Istället spekulerades det av skvallertidningar om vad som kunde vara orsaken bakom splittringen. Detta trots att det bara var en sån där tråkig, grå och odramatisk upplösning, säger han.

Än idag påminns han ständigt om relationen till Carro.

– Det har gått ungefär 3,5 år sedan beskedet om skilsmässan, alltså lite över 1 200 dagar, och jag möter fortfarande barn där ute som tror att vi är gifta och som med stora, oskyldig ögon frågar om jag och Carro kan komma och vara deras tv-barnvakter.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons