LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Alexander Rybak tvingas lämna landet – lever i en mardröm: ”Polisanmälningar”

20 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Alexander Rybak står i pofil och håller ena handen för bröstet. Till höger en infälld bild från övervakningskameran utanför hans hus, där man skymtar en kvinna sitta ner på en bänk.
Artisten och den tidigare eurovisionvinnaren Alexander Rybak har i flera år utsatts för stalking. Rybak har polisanmält kvinnan och hon har fått besöksförbud – nu visar han bild på stalkern.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Danny Saucedo: ”Jag och min tjej försöker dejta”Brand logo
Fem blixtsnabba med Danny Saucedo: ”Jag och min tjej försöker dejta”

Den belarusiska/norska artisten och violinisten Alexander Rybak blev känd över hela Europa när han vann Eurovision song contest med låten Fairytale för Norge. Efter genomslaget i musiktävlingen flyttade han till USA och började studera musikkomposition på Columbia College Chicago. Efter sin examen 2022 flyttade Alexander vidare till Los Angeles och det var där den psykiska terrorn tog fart.

Alexander Rybak stalkas av tidigare vän och kollega

För några år sedan började en kvinna som känner Alexander att skicka tusentals meddelanden till honom, hon har även vid många tillfällen dykt upp vid hans hus. Kvinnan har en relation med artisten sedan tidigare då de har både har varit vänner och jobbat ihop. Stalkningen blev till slut mardrömslik för Alexander Rybak och han polisanmälde henne flera gånger, varpå kvinnan överklagade, bara för att få chansen att se honom i domstolen. Sedan juni 2023 har hon besöksförbud – men det har inte stoppat henne.

Annons

Urartat totalt – Rybak flyttar hem till Norge

Kvinnan har trots besöksförbudet fortsatt stalka Alexander och den senaste tiden har det blivit värre. Nu har hon börjat involvera artistens vänner och familj i smutskastningen och trakasserierna. Det har fått honom att fatta ett drastiskt beslut.

Alexander Rybak ska flytta hem till Norge. PONTUS LUNDAHL / TT /

– Inget har förändrats, förutom att jag har bestämt mig för att flytta tillbaka till Norge, berättar Alexander Rybak i en video på TikTok och fortsätter:

– En väldigt ihärdig stalker har följt mig genom olika delstater. Hon har hotat mig fysiskt, attackerat mig sexuellt och emotionellt. Hon har stalkat mina grannar. Hon har skapat tusentals av konton för att sprida rykten om mig och hon har spridit fejknews om andra kvinnor. Polisanmälningar och besöksförbud tycks inte hjälpa på en sådan här person. I två år har jag försökt undvika henne och ignorera henne, men vad hon gör mot mina vänner nu där hon sprider hat om alla mina vänner och kollegor, mina lärare - särskilt dom i Amerika – det är inte värt det. Det är inte värt det längre, säger han.

Han har gått ut med bilder från övervakningskameror där man kan se stalkern sitta utanför hans hus i Los Angeles. Men han vädjar till sina följare att inte attackera henne å hans vägnar och tillägger att hon är en psykiskt störd person som behöver hjälp.

FOTO: TT/Övervakningskamera

Annons