LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Allt du vill veta om Desiré Inglander – längd, familj, yrke

05 aug, 2024
Desiré Inglander och Armand Duplantis
Foto: TT
Desiré Inglander är tillsammans med stavhopsstjärnan Armand Duplantis.
Här är allt du vill veta om den svenska modellen och influeraren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara påBrand logo
Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara på

Desiré Inglander, 23, och stavhoppsstjärnan och OS-guldmedaljören Armand "Mondo" Duplantis, 24, är ett av världens mest älskade idrottspar. Men vem är egentligen den blonda flickvännen som syns på läktaren? Här har vi samlat allt du vill veta om Desiré.

Utöver att vara Armands flickvän är hon en känd fotomodell och influerare, med en växande följarskara på sociala medier. Där delar hon med sig av mode- och skönhetstips och visar ofta glimtar ur den kärleksfulla relationen med Armand.

Desiré Inglanders kärlekssaga med Armand Duplantis

Armand och Desiré möttes på en midsommarfest i Sverige för fyra år sedan.

– Jag hade precis tagit studenten och ville göra min egen grej. Jag var väldigt singel och inte redo att mingla, har Desiré berättat för Vouge.

Men Duplantis gjorde ändå ett försök.

– Problemet var att folk flirtar väldigt annorlunda i Sverige jämfört med där jag kommer ifrån. Där ska man prata mer och jag försökte prata med Desiré, men hon ville inte ha något med mig att göra. Hon ville bara dansa, berättade han för tidningen.

Annons

De utbytte dock telefonnummer och behöll kontakten. Efter ett tag började kärleken spira och samma år började de dejta. Armand har tidigare berättat för ELLE om den omtumlande förälskelsen.

– Vi hade dejtat i 3-4 månader och jag skulle tillbaka till USA för att träna för utomhussäsongen. Och jag brukar aldrig resa om jag inte måste, men Desiré var i Istanbul för ett modelljobb, så jag sköt upp USA-resan och åkte och hälsade på henne i stället. Då insåg jag att det här är på riktigt. Det var en stor grej för mig att göra. Och sen hade vi en fantastisk semester ihop, sa han då.

Desiré Inglanders bostad och familj – relationen till svärföräldrarna

Desirée är född och bosatt i Stockholm. I dag bor hon i en tvårumslägenhet på Kungsholmen tillsammans med Armand under tävlingssäsonger. När det är vinter bor paret i stället i USA.

Det var 2021 som paret gick ut med att de skulle bli sambos. I en TikTok-video berättade de om glädjebeskedet. I en intervju med Café avslöjade Armand att även Desirées familj bor i närheten av parets lägenhet på Kungsholmen.

Annons

– Jag gillar verkligen området. Jag har varit mycket där för hennes familj bor i området, sa Armand då.

När Armands föräldrar Greg och Helena Duplantis gästade SVT-programmet Carina Bergfeldt berättade de att de ibland bor hos Armand och Desirée när de är på besök i Sverige.

Helena fick då den givna frågan av Carina Bergfeldt om vad svärdottern Desirée tycker om att ha svärföräldrarna boendes hos sig.

– Hahaha, ja hon säger i alla fall att det är okej. Jag hoppas det, erkände då mamma Duplantis.

Desiré Inglander längd

Armand Duplantis flickvän mäter 174 cm.

Desiré Inglanders utbildning och yrke

Desiré har gått en kurs i content marketing på Berghs School of Communication. I sitt yrke som influerare och fotomodell gör hon det mesta själv – hanterar bokningar och partnerskap samtidigt som hon balanserar sitt schema för att hinna träffa och resa med Armand när han tävlar. Själv beskriver hon sig som "ett planeringsfreak", enligt Vouge Scandinavia.

I dag arbetar hon som modell. Tidigare har hon arbetat för agenturen Ksting – och har bland annat frontat modekampanjer på sajten Nelly. Den största drömmen är att starta ett eget klädmärke.

– Jag har alltid tänkt att jag vill vara min egen chef. Jag älskar att jobba och vet att jag kan arbeta hårt. Det är svårt att lyckas inom mode, men det är dit jag vill. Modellyrket har jag mer sett som en kul grej. Det är hårda krav och du ska vara på ett visst sätt. För mig har det varit viktigt att inte förändras för någon annans skull, utan de får boka mig om de tycker om hur jag ser ut, har Desirée tidigare sagt till ELLE.

När Expressen rankade Årets kvinnor 2023 placerades hon på plats 49 av 100.

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons