Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Allt om du vill veta om Charlotte Perrelli

08 nov, 2018
Allt du vill veta om Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli är en av artisterna i Så mycket bättre 2018. här är allt du vill, och behöver, veta om artisten.
Annons

Charlotte Jensen Perrelli, 44, som slog igenom i ett annat namn, Charlotte Nilsson, är född i Hovmanstorp som ligger i Kronobergs län. I staden började hon först sjung i bandet Bengt-Ingvars, och efter det följde flera andra dansband. 1995 var hon med i Melodifestivalen, då i bakgrundskören till ett bidrag. Men det var året efter som hon fick sitt riktiga genombrott när hon blev sångerska i bandet Anders Engbergs. Och kanske allra störst blev hon när hon vann hela Melodifestivalen 1999 med sitt bidrag Tusen och en natt, som under Eurovision song contest gjordes om till engelska under titeln Take me to your heaven.

ANNONS Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Charlotte Perrellis karriär

Det var först när hon vann Melodifestivalen som hon satsade på en solokarriär. Hon lämnade både bandet och dansbandsmusiken bakom sig, för att istället satsa mer på disco och pop. Samma år som hon vann Melodifestivalen släppte hon sitt första soloalbum, med titeln Charlotte. Efter det har det blivit totalt nio album från artisten.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hon har vunnit Melodifestivalen hela två gånger, förutom 1999 med Tusen och en natt, vann hon 2008 med sitt bidrag Hero. Den första gången, 1999, vann hon inte bara bland de svenska bidragen, hon vann även hela Eurovision song contest, vilket också var den fjärde gången Sverige kammade hem ett pris i den stora tävlingen. Senast vi såg henne tävla i Melodifestivalen var 2017 med bidraget Mitt liv, och det blev inte någon succé som tidigare. Hon kom sist i sin deltävling.

Vi har också sett henne i Melodifestivalen i ett annat format. Hon har programlett tävlingen totalt tre gånger. Men hon har heller inte bara huserat i rutan för SVT och Melodifestivalens räkning. hon har även varit en av jurymedlemmarna i TV4:s Talang under åren 2009, 2010 och 2011.

I år är hon en av artisterna i Så mycket bättre på TV4, tillsammans med Linnéa Henriksson, Eric Gadd, Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Albin Lee Meldau och Stor.

Annons

Charlotte Perrellis privatliv

2003 gifte sig Charlotte Perrelli med Nicola Perrelli, 49, som är bror till Emilio Ingrosso och Vito Ingrosso, men äktenskapet tog slut 2008. I den bok som Charlotte Perrelli nyligen släppt, Flickan från Småland som handlar om hennes liv, berättar hon om den otrohet som krossade hennes och Nicolas äktenskap. Hon skriver att hon länge misstänkt att han var otrogen mot henne, men fick bevis på det precis innan hon skulle kliva upp på scenen under Eurovision song contest 2008 för att representera Sverige.

På soffbordet bara en liten bit ifrån mig låg kuvertet med bilderna som inte bara ovillkorligt och för alltid slagit min och hela Nicolas relation i spillror, utan också vänt upp och ner på hela mitt liv”, skriver Charlotte Perrelli i boken.

Charlotte och Nicola, som tidigare hette Ingrosso, valde att ta Nicolas mammas flicknamn Perrelli vid bröllopet. Charlotte och Nicola har två söner ihop, Alessio, 13, och Angelo, 14. Men idag är Charlotte Perrelli lyckligt gift igen med maken Anders Jensen. De gifte sig 2015, och även de har två söner ihop. Adrian, 5, och en liten son som föddes så sent som i början av november 2018, som inte har fått något namn än.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli har fått barn – glädjen efter komplikationerna

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: Så mycket pengar fick jag för Så mycket bättre

FOTO: Ibl

Annons