LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Allt om Sarah Sjöström och Johans (andra!) bröllop – och barnbeskedet: ”Vill ha barn under...”

06 aug, 2024
sarah sjöströms kärlekslycka med johan
Sarah Sjöström är inte bara framgångsrik i simbassängen – nu gifter hon sig för en andra gång med sin Johan de Jong Skierus.
I en ny intervju berättar maken om framtidsplanerna: ”Familj”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”Brand logo
Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”

Sarah Sjöström, 30, är en av vårt lands främsta idrottsprofiler. Under söndagen knep hon sitt andra OS-guld för i år – och totalt har hon nu närmare 100 medaljer att vara stolt över.

På det privata planet verkar livet också gå som på räls för sportstjärnan. Nyligen kom nyheten att hon och tidigare fästmannen Johan de Jong Skierus, 35, nu blivit äkta makar. Efter att ha varit ett par i drygt ett decennium valde han att fria för snart två år sedan. Nu har de gift sig i smyg i Stockholm – men planerar också för ett större bröllop utomlands!

Det är på simstjärnans Instagram som datumet för den stora dagen nu avslöjas. Hon får frågan från en följare om huruvida det blir något Lidingöloppet för henne i år – varpå hon svarar att det dessvärre krockar med bröllopet!

sarah sjöström bröllop
Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus gifter sig en andra gång helgen 27-29 september.

Så helgen runt den 28 september blir det alltså av – för andra gången! I en ny intervju med GP avslöjar också den nyblivna maken detaljer om det stora firandet. Det kommer att äga rum i Pienza i italienska Toscana och vara under tre dagar tillsammans med deras närmsta 100 vänner och familj. All planering kring bröllopet har de dock valt att outsourca – även om Sarah har sina åsikter, menar brudgummen.

Annons

– Vi har en koordinator som gör det jättebra. Sen tar nog Sarah en större roll än vad jag gör – men hon är ingen bridezilla direkt, haha!, säger Johan.

Sarah Sjöström och maken Johan de Jong Skierus stora lycka – två bröllop och två OS-guld

Men det blir ingen smekmånad! Trots att man kan tycka att makarna förtjänar det efter ett avklarat OS och inte ett – utan två – bröllop.

– Semesterdagarna har gått hårt åt redan. Vi kanske tar en schysst jul-/nyårsresa antingen till Sydafrika eller kanske Mexiko.

Vidare får brudgummen en fråga om hur deras framtid tillsammans ser ut, sett till Sarahs simkarriär.

– Det kan nog bara hon själv svara på – det kan gå upp och ner dag för dag, haha! Men det ligger ett OS till i målbilden. Att bara köra 50 fritt där och se hur det går. Sen får vi se hur familjen kommer se ut nu efter vi har gift oss men det är sånt vi får ta sen. Nu ska vi klara av det här.

Nyblivna makarnas framtidsplaner – barnbeskedet

Tidigare har paret varit öppna med att de vill ha barn tillsammans, och att de inte har något emot att det kommer mitt i Sarahs karriär. Det var i TV4:s Tillsammans med Strömstedts för drygt två år sedan som de berättade om planerna.

Annons

– Vi har våra fyraårsplaner när det gäller barn. Men det har blivit lite förstört nu... Eller inte förstört men vi vet inte hur det blir, eller hur det kommer se ut, sade Johan då och fortsatte:

– Mellan OS i Rio och OS i Tokyo... ja eller nej, alltså vi vet inte. Jag tror att Sarah vill ha barn under karriären också. Och då får det bli att jag stannar hemma. Simningen är en stor del av våra liv eftersom vi bestämde oss för att leva tillsammans.

Simstjärnan bekräftade i samma program också det kärleken trevande försökte förklara.

– Jag skulle gärna vilja ha barn under simkarriären. Jag har sett många idrottskvinnor göra comeback efter födseln, bland annat Therese Alshammar. Det är superinspirerande!

FOTO: Instagram, Max

Annons