LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Allt du vill veta om Truls Möregårdh – flickvän, ålder och kända vännerna

03 aug, 2024
Till vänster: Skärmdump från Instagram på Truls Möregårdh och hans flickvän Leah. De står tillsammans och tittar in mot kameran med huvudena lutade mot varandra med sjö och berg i bakgrunden. Till höger Truls under en bordtennismatch när han knyter ihop näven och tittar snett uppåt vänster.
Bordtennisspelaren Truls Möregårdh är stjärnskottet som just nu gör succé i OS i Paris.
Men hur gammal är han? Vem är hans flickvän? Och vilka är hans kända vänner?
Här är allt du vill veta om Truls!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara påBrand logo
Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara på

Truls Möregårdh, 22, är bordtennis-stjärnskottet som just nu gör succé i OS i Paris. Tidigare har han bland annat vunnit brons i VM 2018 och EM 2019, VM-silver 2021 och guld i lag-EM 2023.

Nu gör han sitt första OS och på söndagen spelar han mot den kinesiska världstvåan Fan Zhendong, som han mötte i VM 2021 och förlorade mot. Det är också Sveriges första OS-final i bordtennis på 24 år!

Här är allt du vill veta om Truls Möregårdh – familj, ålder, flickvän och kända vännerna!

Truls Möregårdhs familj

Truls föddes den 16 februari 2002 i Hovmantorp som ligger i Småland. Han har växt upp med pappa Carl, mamma Lena och storebror Malte, 26. Malte föddes år 1997 och är alltså fem år äldre än Truls.

Som 12-åring flyttade familjen till Eslöv i Skåne, där Truls började spela för Eslövs AI som han representerar än idag. Som 14-åring blev han den yngsta bordtennisspelaren någonsin att tävla i Champions League.

Annons

Storebror Malte har även han en bordtennisbakgrund och är idag Truls personliga tränare.

Vem är Truls flickvän?

Truls är tillsammans med Leah Tveit Muskantor, 19. Hon föddes år 2004 och är alltså två år yngre än pojkvännen.

Enligt Mrkoll så bor Leah i Eslöv – alltså där Truls har sin bordtennisklubb, men inte i samma bostad som Truls. Att döma av Leahs Instagram har hon och Truls varit ett par i minst ett år. Förra året var de till exempel i Venedig tillsammans.

Leah har också bott i Göteborg och i Köping. Hon gick på bordtennisgymnasiet på Ullvigymnasiet i Köping, där hon tog studenten för ett år sedan. Då mottog hon stipendium på 20 000 kronor för goda studieresultat.

Truls och Leahs gemensamma framgångar

Leah spelar idag bordtennis för Köpings BTK i pingisligan, och Truls och Leah har faktiskt spelat bordtennis tillsammans!

I SM 2023 vann Leah U20-brons och brons i dubbel. Men hon tävlade också tillsammans med pojkvännen Truls i det som kallas mixeddubbel, där en tjej och en kille tävlar tillsammans. Och då vann de SM-guld ihop!

Annons


Truls Möregårdh och flickvännens koppling till Armand ”Mondo” Duplantis

Truls och Leah är med andra ord ett riktigt stjärnpar – och de verkar också känna ett annat sådant.

Från Idrottsgalan 2023 har Truls lagt upp en inlägg på Instagram där han och flickvännen Leah står tillsammans med höjdhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 24, och hans flickvän, influencern Desiré Inglander, 23.

Under inlägget har både Armand och Desiré dessutom kommenterat med olika emojis.

Flickvännen Leahs stöttning till Truls Möregårdh

Truls föräldrar var från början på plats under OS i Paris för att se sin son spela, men inte flickvännen Leah eller hans bror och tränare Malte.

Men efter att ha slagit ut världsettan i åttondels-finalen kastade sig båda två på ett plan till Paris för att se kvartsfinalen, skriver Aftonbladet. De såg även semifinalen och efter Truls vinst var Leah starkt berörd.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga, alltså de är de sjukaste jag har varit med om någonsin. Jag är så glad för hans skull, det är helt sjukt alltså. Jag vet inte vad jag ska säga, jag bara skakar, det är helt otroligt, sa hon till Radiosporten.

Varför var flickvännen Leah inte på plats under OS från början?

Det är många som undrar varför Leah inte redan var i Paris när OS startade, så som Truls föräldrar. Till P4 Västmanland berättar hon anledningen.

– Det är väldigt, väldigt svårt att få biljetter till matcherna. De har varit slutsålda länge. Det var svårt att åka hit innan men vi kunde lösa det.

Truls Möregårdhs pappa Carl Möregårdh, bror Malte Möregårdh och flickvän Leah Tveit Muskantor på plats på semifinalen. De jublar från läktaren med händerna uppe i luften.
Truls Möregårdhs pappa Carl Möregårdh, bror Malte Möregårdh och flickvän Leah Tveit Muskantor på plats på semifinalen. Foto: TT

FOTO: Instagram/Skärmdump, TT

Annons