LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Var ett par i 20-årsåldern – återförenades efter 63 år: ”Samma känslor”

23 aug, 2024
Till vänster: Skärmdump från Nyhetsmorgons instagram på An Gentz och K-G Melin som tittar på varandra och ler. Till höger är Steffo Törnquist som skrattar.
An Gentz dumpade K-G Melin på Lunds centralstation när de var i 20-årsåldern.
Över 60 år senare träffas de igen på samma plats – och blir kära!
– Nu får jag inte tappa bort henne en gång till, säger K-G i Nyhetsmorgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Wiktoria Johanssons distansrelation med hockeyproffset Hugo Alnefelt: ”Tufft”Brand logo
Wiktoria Johanssons distansrelation med hockeyproffset Hugo Alnefelt: ”Tufft”


An Gentz
, 84, och K-G Melin, 85, var ett par på 60-talet. Men våren 1961 gör An slut med K-G på Lunds centralstation. Tiden går, och de bygger sina liv på varsitt håll – An blir tandläkare och K-G civilingenjör.

Båda gifter sig och skaffar barn, men An går senare igenom en skilsmässa och för två år sedan gick K-Gs fru bort. Det är då, drygt 60 år senare, som de träffas igen och kärleken återföds! Det här berättar paret om i Nyhetsmorgon.

Paret hittade tillbaka till varandra efter 63 år

För programledarna Steffo Törnquist och Maria Forsblom berättar K-G att det var han som tog initiativet till att hitta sin ungdomskärlek igen. Han hade nämligen hittat en gammal bild på An.

– Det skulle vara kul att få reda på, hur blev hennes liv? Och det var anledningen till att jag började leta efter henne.

Annons

K-G berättar att han på Hitta.se såg att An bodde ensam, och han bestämmer sig för att ringa henne. An får frågan vad hon tänkte när han hörde av sig.

– Det var väl roligt att någon från för så länge sen ännu kom ihåg mig, just när man har ett långt liv bakom sig. Men det tog ju tid innan jag kom ihåg vem han var, och hur han var.

De bestämde att de skulle träffas igen på Lunds centralstation, då K-G ändå skulle besöka sin son i staden och det var nära för An som bor i Kristianstad. I Lund gick de på gudstjänst i domkyrkan och fikade.

– De här 60 åren bara försvann. Vi kände ju varandra, det var lätt att prata med varandra, säger K-G.

Så blev An och K-G kära igen

Maria Forsblom frågar sedan hur kärleken uppstod på nytt.

– Hos mig började det med att jag kände någon slags ömhet för An, för jag förstod att hon inte haft ett så bra liv som jag hade haft. När vi träffades i Lund kände jag, nej nu får jag inte tappa bort henne en gång till, svarar K-G.

Annons

– Det låter så fånigt att säga men man kände sig så trygg... och trevligt, säger An.

Det här var i november 2023, men de sågs inte igen förrän under juldagarna samma år. Och det var då det verkligen sa klick, berättar paret. Idag är de ”här-och-därbos” men berättar att de gärna vill bli sambos.

På frågan om man kan jämföra kärleken på äldre dagar som när man är ung är de överens.

– Det är lika. Man känner precis samma känslor, och det kan man ju bli överraskad över, säger K-G och An håller med.

FOTO: Instagram/Skärmdump, TV4/Skärmdump

Annons