LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Bagge skakad av dödsfallet – hjärtskärande orden: ”Var väldigt nära”

09 jul, 2024 
Anders Bagge förlorade sin pappa Sven-Olof i cancer 2003.
Till minne av honom ställde han upp i Melodifestivalen.
Nu berättar artisten om den ångestfyllda resan.
– Han var min idol och den som hjälpte mig med mycket i musiken, säger han i en ny intervju med magasinet Allas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt du behöver veta för att dejta Johanna Lind Bagges singelson DanielBrand logo
Allt du behöver veta för att dejta Johanna Lind Bagges singelson Daniel

Folkkära tv-profilen Anders Bagge, 56, jobbar främst som låtskrivare och musikproducent. Men år 2022 bestämde sig producenten för att själv ställa upp i Melodifestivalen, med bidraget Bigger Than The Universe.

Det var allt annat än ett enkelt beslut för Anders att ta, inte minst då hans medverkan var en hyllning till hans bortgångna pappa.

Anders Bagges ångest inför hyllningen av sin pappa

Anders pappa Sven-Olof Bagge gick bort år 2003, efter insjuknandet i lungcancer. Den sorgen var tuff för Anders, som tidigare berättat om att hans pappa var hans bästa vän.

Som känt var även Anders pappa musiker, låtskrivare och producent, precis som han själv. Sven-Olof har dessutom tidigare både ställt upp i, och vunnit, Melodifestivalen.

Annons

Därmed var månaderna inför att Anders skulle ställa sig på scen mycket ångestfyllda, trots att det kändes rätt för honom att göra det.

– Melodifestivalen betydde alltid mycket och var väldigt stort i min familj under uppväxten. Alla satt bänkade framför tv:n och tittade. Och några gånger var vi på plats där finalen spelades in, säger Anders till Allas.

Anders Bagges tårar: ”Jag saknade min far”

Anders fortsätter med att berätta om relationen till sin far.

– Pappa och jag var väldigt nära, han var min idol och den som hjälpte mig med mycket i musiken. Vi spelade både trumpet och piano tillsammans.

När tv-profilen tidigare gästat Lotta Bromé på Mix Megapol har han förklarat att han knappt minns något från sin medverkan i Melodifestivalen.

– Jag var helt borta i en värld. Jag var så glad. Jag grät av glädje, men också av sorg, att jag glömt bort. Jag grät för att jag saknade min far. Jag grät för att jag var stolt över mig själv och att jag hade vågat.

FOTO: Youtube / Karin Törnblom/TT

Annons