LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Anders Bagges diss mot Céline Dion – vill inte vara ihop

11 sep, 2024
Till vänster: Céline Dion. Till höger: Anders Bagge
Anders Bagge tvingades dissa världsstjärnan Céline Dion.
Det här berättar han om i SVT:s Go'kväll.
– Fasiken, varför tog jag inte den chansen, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagge: Därför saknas Anders på röda mattanBrand logo
Johanna Lind Bagge: Därför saknas Anders på röda mattan

Anders Bagge, 56, är tv-profil, låtskrivare och artist. Just nu är han aktuell som jurymedlem i Idol, vilket han gör för 15e gången!

I sommar har han för första gången också turnerat runt om i Sverige med Diggiloo, tillsammans med artister som Elisa Lindström och Jessica Andersson.

Privat är Anders tillsammans med Johanna Lind Bagge, 52. Nu berättar han om hur han tidigare dissat världsstjärnan Céline Dion!

Anders Bagges kamp med scenskräcken

Det är sedan tidigare känt att Anders har kämpat med scenskräck. När han deltog i Melodifestivalen 2022 med låten Bigger than the universe var det första gången på väldigt länge han stod på scen och sjöng.

När han gick vidare direkt till final bröt han därför ihop och tårarna tog över så pass mycket att han knappt kunde prata, något Hänt tidigare har rapporterat om.

Annons

– Jag har inte haft något självförtroende, sa han då.

I veckan gästade Anders SVT:s Go'kväll, och programledaren Reyhaneh Rouhani, 38, frågar om det är så att han rent karriärmässigt avstått från saker i och med rädslan att stå på scen. Anders medger att han har gjort det flertalet gånger.

– Jag vågade inte flyga heller fick jag för mig, jag vågade inte sjunga vissa saker, jag har tackat nej till saker som jag har ångrat ett helt liv.

Anders Bagge dissade Céline Dion

En av sakerna som han ångrar är att han tackade nej till att sjunga en duett med Céline Dion.

– Hon ringde från Arlanda, och så sa jag ”no”, och la på. Så ringde hon igen och sa ”Anders” och ja sa ”no” och la på. Till sist ringde hennes man René, vila i frid, och sa med världens basröst ”Anders, du måste sjunga”.

Annons

Det här var 2008 och Céline Dion skulle ha konsert i Globen. Anders hade tillsammans med låtskrivaren Robert Wells skrivit hennes låt A song for you, som det var tänkt att de skulle sjunga tillsammans. I stället fick Robert Wells göra det.

– Jag stod där i globen men jag vågade inte. Det gick inte... jag blev aldrig bitter för det men tänkte, fasiken, varför tog jag inte den chansen. Jag hade chansen att få sjunga med sångerskan som jag anser är världens bästa sångerska och finaste människa. Och då vågade jag inte det, säger Anders i SVT.

FOTO: Josh Osuna/SplashNews.com/TT, SVT/Skärmdump

Annons