LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Anders Kraft lämnar TV4 – känslosamma hyllningen från Anna Brolin

13 jul, 2024
Anders Kraft sa nyligen upp sig från TV4 efter att ha jobbat där i 28 år.
Nu har hans gamla kollegor valt att säga några fina ord till honom.
”Det kommer bli tomt på redaktionen och inte sig likt”, skriver Anna Brolin på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

De senaste 28 åren har Anders Kraft, 55, varit en av TV4:s mest profilerade nyhetsankare. Vi har sett honom i bland annat Nyhetsmorgon och Nyheterna på kanalen.

Men tidigare i veckan avslöjade den folkkära tv-profilen att han säger upp sig. I ett mail till Expressen skriver Anders om beslutet.

”Jag har känt mig stolt över att få vara en del av TV4. Det är för alltid en del av mig. Jag har också under de senaste åren vid olika tillfällen bett vår ledning om att få jobba andra tider och även arbeta med annat än nyheter ett tag. En önskan och ett behov som stärkts det senaste året”

Anders Kraft fortsätter i mejlet:

”Vi, flera chefer på olika nivåer och jag, har tyvärr inte lyckats hitta någon annan roll eller passande uppgift för mig. Detta har lett fram till att jag beslutat mig för att lämna. 28 år i rutan för TV4, inräknat mina lokalt, sju år på Nymo, och sedan +1500 sändningar på linjära kvällssändningarna.”

Annons

För många kom Anders beslut som en chock – inte minst för hans kollegor på TV4. Nu har ett par stycken valt att hylla profilen på sociala medier.

Anna Brolins hyllning till Anders Kraft: ”Tack för allt kompis”

Anna Brolin, som var programledare i Nyhetsmorgon ihop med Anders Kraft under en viss tid, har tillägnat ett inlägg till honom på sin Instagram.

”Alla borde någon gång få åka Segway med Anders Kraft i Paris. Helt klart på all time high-listan över jobbupplevelser.”, skriver Anna och fortsätter:

”Tack för allt kompis, det kommer bli tomt på redaktionen och inte sig likt. En otrolig kollega som ser alla, bjussar på värme, humor, skratt och är en förbannat vass journalist och programledare med egen touch. (Kraft om man så vill )”

Avslutningsvis skriver Anna:

”Grattis till alla som får hänga med dig daglig dags framöver.”

Kollegans ord till Anders Kraft: ”Jättebesviken”

Även Anders andra TV4-kollegor från Nyhetsmorgon har samlat ihop en gemensam hälsning till honom. Och på Nyhetsmorgons Instagram har hälsningarna klippts ihop till ett fint montage.

Annons

– Du har alltid varit så varm, kunnig och rolig!, börjar Soraya Lavasani att säga i klippet som Nyhetsmorgon lagt ut på Instagram.

– Världens bästa Anders, alltså jag fick jobba ihop med dig i sex år på Nyhetsmorgon och det är några av de bästa åren i mitt liv inom tv, säger Kristin Kaspersen. Senare i klippet minns hon även tillbaka till när de åkte Segway i studion och när Anders blev biten av en orm i direktsändning.

– Du är en grundpelare i rutan, men det lät också härligt att du vill sitta och dricka kaffe med din älskade och vara med dina barn, hälsar Malou von Sivers.

– Du kanske tar en sväng ner till Rivieran och skörda lite schyssta röda viner, det låter ju inte helt fel det heller, säger Bengt Magnusson.

– Anders, du är helt fantastisk. Jag kommer sakna dig oerhört!, Jenny Alversjö.

– Det finns ju inte så många göteborgare här så jag är jättebesviken att du väljer att lämna mig, Caroline Björnerhag.

– Vi kommer sakna dig jättemycket!, avslutar Johan Macéus.

FOTO: TV4, TT

Annons