Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Anders Pihlblad diagnostiseras i direktsändning – detta vill man inte ha!
I direktsändning kan också doktor Mikael bekräfta vad det är programledaren har råkat ut för!
Anders Pihlblad, 56, har vi i många år sett som programledare i TV4s Nyhetsmorgon. Det var också på TV4 som han träffade maken Henrik Alsterdal, 45, som också är programledare på kanalen.
Anders har under sina år på kanalen varit med om många speciella händelser i direktsändning – och i tisdagens sändning blir han diagnostiserad med en tuff åkomma!
Anders Pihlblad skadad – berättar om händelsen i Nyhetsmorgon
Överläkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström, eller Doktor Mikael, 66, har vi i flera år sett gästa Nyhetsmorgon i TV4 där han förklarat olika sjukdomar och tillstånd, och svarat på myter och otaliga tittarfrågor. Många känner idag också igen honom som partner till Lotta Engberg, 61.
På tisdagen gästar han Anders och Rania Shemoun Olsson, 49, i studion för att prata om ryggont – något som uppemot 80 procent av alla svenskar beräknas drabbas av någon gång i livet.
I Nyhetsmorgon Mikael reder ut vad som är skillnaden på diskbråck, ischias, och ryggskott, och ger exempel på smärtskolios.
– Jag
lyfter nånting häftigt och vrider mig och gör det lite snett, säger Mikael och
demonstrerar rörelsen som orsakar det.
– Exakt det gjorde jag förra helgen! utbrister Anders.
– Och här står du, svarar Mikael.
– Och här står jag, för det gick över snabbt. Det gick på två dagar så var det var bra sen, säger Anders.
Doktor Mikael Sandström diagnostiserar Anders Pihlblad i TV4s direktsändning
Den erfarna doktor Mikael är då säker på vad det är för ryggproblem som Anders har drabbats av.
– Då kan man nog ganska säkert säga att du hade just det vi kallar för lumbago, det är latin, alltså ryggskott. Och det typiska är att man då inte har en nervpåverkan.
Mikael förklarar att 60 procent av alla som drabbas av ryggskott är besvärsfria efter två veckor, och att det är en av de vanligaste diagnoserna. Det finns inte jättemycket man kan göra själv förutom övningar, rörelseträning och äta smärtstillande tabletter.
– Jag gick och tränade. Och de gjorde lite ont… säger Anders då.
– Ja, det är jättebra! Du ska ju undvika det som gör mest ont, men det finns inget fel i det. Det finns några varningstecken då, och det är om man får domningarna och/eller svårt att kissa eller bajsa, säger Mikael.
FOTO: TV4/Skärmdump