LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

André Pops gömmer sig – kritiseras för beteendet: ”Kan kräva det”

23 aug, 2024
André Pops delar sällan med sig av sitt privatliv.
Nu får den hemlighetsfulle SVT-profilen kritik – från oväntat håll.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids valBrand logo
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids val

André Pops, 51, är ett välkänt ansikte för de som följer sporten i SVT. Han var därför det självklara valet när SVT skulle utse en person att guida tittarna under Fotbolls-EM.

Men det blev ingen André Pops i SVT:s OS-magasin, vilket fick vissa att höja på ögonbrynen. När SVT sänt liknande magasin, exempelvis 2008 och 2014, har André nämligen varit programledare.

– Han kan inte göra allt. Han gör väldigt mycket annat och behöver ibland vara ledig, plus att vi har flera duktiga programledare som kan göra våra stora program, förklarade SVT:s sportchef Max Bursell för Expressen.

André Pops vill inte prioritera jobbet framför familjen

Faktum är att André i stort sett har jobbat på SVT under hela sitt yrkesliv. När han gick på journalistutbildningen på JMK vid Stockholms universitet landade han en praktikplats på tv-sporten, där han senare fick jobb. Efter det har han lett program som Lilla sportspegeln, Sportspegeln och givetvis Vinterstudion.

André Pops med hustrun Malin och sonen Theo på Gröna Lund 2007
André Pops med hustrun Malin och sonen Theo på Gröna Lund 2007 Foto: Karin Törnblom/TT

Trots att André är en folkkär tv-profil är han väldigt restriktiv med att dela med sig om sitt privatliv, där han bland annat är fyrbarnspappa och kärleksfull make till hustrun Malin Runsten Pops.

I en av de få intervjuer som André har gjort berättade han att han är mån om att inte låta jobbet gå före familjen. När barnen var små var det nämligen inte självklart att André skulle fortsätta som programledare för Vinterstudion.

– Jag vill aldrig riskera att hamna i sitsen att jag ser tillbaka och ångrar någonting när det gäller mina prioriteringar med jobb och familj, berättade André för Aftonbladet.

Annons

Fredrik Wikingssons känga till André Pops: "Kräva det av honom"

När programledaren och författaren Fredrik Wikingsson, mest känd som ena halvan av duon Filip & Fredrik, gästar Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken kommer André Pops på tal.

– Det bästa ni har gjort på Kristallen var väl ändå låten ni gjorde till André Pops: Stå emot, inleder Fredrik Ralstrand.

– Ja juste, vi ledde Kristallen ett år och då var det snack om att André Pops skulle lämna SVT och gå till typ Viaplay. Många hade gjort det före honom, för pengarna. Men det har han ju fortfarande inte gjort, det är imponerande, säger Fredrik Wikingsson.

Fredrik Ralstrand är dock inte helt nöjd med att André aldrig ställer upp på intervjuer.

– André Pops är en av de få som har tackat nej till att vara med i TV-fabriken. Han gör ju typ inga intervjuer. Lite tråkigt. Jag har en del frågor där att ställa honom. Men han har stått emot.

Han får medhåll från Fredrik Wikingsson:

– I någon mån, om man jobbar inom public service måste man väl kunna berätta lite om det? Kan man inte kräva det av honom?

– Det borde ingå i hans kontrakt typ, instämmer Fredrik Ralstrand.

Foto: Henrik Isaksson/TT och Jonas Ekströmer/TT

Annons