LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Andreas Lundstedt fast på sjukhuset – mystiska bilderna: "Får inte komma härifrån"

15 sep, 2024
andreas lundstedt
Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt får inte lämna sjukhuset.
– Det är så jäkla tråkigt, säger han i en video som är inspelad i ett udda rum..
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Andreas Lundstedt om kärlekslyckan: ”Inget drama”Brand logo
Andreas Lundstedt om kärlekslyckan: ”Inget drama”

Andreas Lundstedt, 52, har underhållit oss i decennier, inte minst som en fjärdedel av populära gruppen Alcazar. Under sommaren har han dock showat med ett annat gäng artister på årets Diggiloo-turné.

Under söndagen ser vi dock mer av artisten, i en helt annan formation. Det är i samband med hyllningen av musikalstjärnan Peter Jöback, 53, i TV4:s Vilket liv.

Andreas Lundstedt fast på sjukhuset – kan inte medverka i programmet

De har känt varandra länge, och det var meningen att Andreas skulle överraska Peter där tillsammans med övriga medlemmar i deras forna artistgrupp Stage Four. Men stjärnan fick allvarliga förhinder, framgår det i programmet.

– Andreas hade ju väldigt gärna velat varit här i kväll. Men han har skickat en hälsning, säger programledaren Renée Nyberg.

Annons

Och klippet sätts ingång:

– Älskade Peter, jag är tyvärr på sjukhus och får tyvärr inte komma härifrån. Därför kan inte jag komma ikväll, det är så jäkla tråkigt, inleder Andreas sin videohälsning från sjukhuset med. Sedan fortsätter han:

– Just nu står jag i ett återvinningsrum för att jag försöker prata lite i fred. Så att vi kan prata i fred bara du och jag. Jag älskar dig! Vi har känt varandra i 36 år. Det är helt otroligt. Du är så fantastisk, ambitiös, målmedveten, rolig, underbar, talangfull. Ja, alltihop! Och jag är ditt största fan, absolut! Och jag önskar att vi hade kunnat hänga, och köra Stage Four-reunion. Det hade varit så jäkla roligt. Men det får vi ta sen, när jag är fit for fight, avslutar Andreas, samtidigt som han visar upp sitt dropp och skrattar.

andreas lundstedt på sjukhus
Andreas Lundstedt verkar ta sin sjukhusvistelse med ro. Foto: TV4 skärmdump

Exakt vad Andreas råkat ut för nämns inte i programmet, och han har inte svarat då Hänt försökt nå honom för att kolla läget. Men eftersom Vilket liv är förinspelat, och han för några dagar sedan lade upp en livfull video från sin semester i Grekland, utgår vi från att artisten är på benen igen.

Annons

Andreas Lundstedt har HIV – trodde han skulle dö

Det är sedan tidigare känt att Andreas har HIV, något 52-åringen varit öppen kring var ett otroligt tufft besked att få.

– Jag minns att jag kroppsligt var där men mina tankar var bara borta, jag slog av. Det var inte förrän jag kom hem sen som jag bröt ihop och insåg att det här är på riktigt. Och då ganska snabbt så började jag planera för min begravning, det låter ju så sjukt. Jag bestämde mig exakt för hur jag ville ha det och hur allt skulle vara. För jag var helt säker på att jag skulle dö, det var det enda jag visste. För min okunskap va att HIV leder till aids och aids leder till döden. Och jag kommer snart dö, har han tidigare berättat i Kristin Kaspersens podcast Nyfiken på.

Men så allvarligt var det inte. Medicinen är så pass utvecklad idag att man kan leva som vanligt genom att ta ett piller om dagen. Trots detta skämdes Andreas de första åren, och de dröjde därför innan han valde att gå ut med sin sjukdomsberättelse.

FOTO: TT, TV4

Annons