LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Anna Book lämnar landet – byter utseende igen: ”Så spännande”

12 aug, 2024
Anna Book
Foto: Instagram och TT
Anna Book åker snart på ännu en resa till en klinik i Turkiet.
Nu berättar hon om ingreppet.
"Ska bli så spännande även om det också blir lite tufft", skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexandra Nilsson om alla lögner och skönhetsoperationerna: ”En parodi”Brand logo
Alexandra Nilsson om alla lögner och skönhetsoperationerna: ”En parodi”

Artisten och tv-profilen Anna Book, 53, fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen med låten ABC 1986. Sedan dess har hon varit ett bekant ansikte i tv-rutan när hon medverkat i program som Let's dance och Fångarna på fortet.

Anna har länge talat öppet om att hon lidit av tandproblem ända sedan tonåren – något som orsakat mycket osäkerhet och oro.

– Egentligen har jag velat fixa mina tänder sedan jag var 15 år. Jag sög på tummen så länge, sa hon tidigare till Nöjesbladet och fortsatte:

– Jag hade dåligt självförtroende för mina tänder.

Anna Books kamp med tandhälsan: "Allvarliga konsekvenser"

I maj i år gick Anna ut med att hon planerade att genomföra en helrenovering i munnen. Det innefattade bland annat att dra ut flera tänder, sätta in implantat och göra flertalet rotfyllningar.

Annons

Om lite mer än en vecka, så åker jag till Turkiet för att göra om mina tänder. Det är inget som kommer att göras som en Quick fix! Jag har en tuff resa framför mig så bara att koppla på pannbenet och ta mig igenom det här med.” skrev hon då på Instagram.



I samma inlägg förklarade Anna att hon gjort ett tidigare ingrepp som gått snett. Hon hade nämligen satt in porslinskronor både uppe och nere.

Mina tänder blev aldrig färdiggjorda, och det har nu börjat få allvarliga konsekvenser för mig att hålla på med det här cementet. Jag har exempelvis förlorat två kronor redan. Det gör mig väldigt osäker. Jag vågar inte prata. Det hämmar mig i mitt arbete.”

Mina tänder under har tagit stryk. Tillslut klarade inte de att bära upp kronorna längre. Och det har resulterat i att de tänderna har gått av. Då måste man tyvärr gå steget längre och skaffa implantat.”, berättade hon vidare.

Anna Book gör nytt ingrepp

Nu, några månader senare, avslöjar Anna att hon ska åka tillbaka till kliniken i Istanbul för att göra några sista justeringar efter ingreppet.

"Det är trots allt bara 3 månader sedan jag gjorde om precis hela munnen, med flera förändringar och kompletteringar. Tänderna känns iaf mycket nättare, rakare och ser naturligare ut speciellt i verkligheten och bettet!", skriver Anna på Instagram.

Annons

Hon fortsätter:

"Jag kan verkligen tugga allt nu, ibland isar det lite men det är normalt. Med det sista nu, så kommer bettet att stärkas upp mer och bli ännu bättre"

Hon berättar att hon kommer att åka helt själv denna gång, men att hon känner sig trygg i att hon kommer bli väl omhändertagen på kliniken.

"Ska bli så spännande även om det också blir lite tufft att gå på munnen igen med bedövningar, ingrepp osv. så känner jag ändå att jag vet att det läker oftast bra och fortare än vad man först tror."

Foto: TT och Hans Shimoda/TT

Annons