LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Anna Holmlund bryter tystnaden om sin situation – enorma stödet

09 okt, 2024
Anna Holmlund
Det har gått lite mer än 7 år sedan skidåkaren Anna Holmlunds tragiska olycka.
Nu berättar hon om sorgen att inte kunna leva normalt på grund av hjärnskadan.
”Man gör vad man kan”, skriver Anna på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunde Svan om framtida barnbarn: ”Får nöja mig med Sixten”Brand logo
Gunde Svan om framtida barnbarn: ”Får nöja mig med Sixten”

I december 2016 tog Anna Holmlunds, 37, liv en dramatisk vändning. Den framstående skicrossåkaren, med både VM- och OS-medaljer i bagaget, råkade ut för en allvarlig olycka under träning i den italienska byn Innichen – som kom nära att kosta henne livet.

Olyckan lämnade Anna i koma, och inledningsvis befarade läkarna att hon, då 29 år gammal, aldrig skulle kunna andas själv igen och att hennes hjärna hade fått oåterkalleliga skador.

Det har nu gått sju år sedan Annas olycka, och efter flera års rehabilitering med hjälp av sina personliga assistenter, provar hon nya sporter. Faktum är att Anna, bara i somras, simmade 3000 meter med sitt 10-mannateam – med en arm och en otrolig vilja.

Annons

Anna Holmlund om situationen idag: "Kämpar på"

På Instagram har Anna öppet delat sin resa genom åren. I somras uppmärksammade hon att det gått sju år sedan hon vaknade ur sin koma och firade detta med en avkopplande spa-vistelse.

Nyligen delade Anna ännu en inspirerande uppdatering, där hon berättar hur hon ständigt hittar nya sätt att hålla sig aktiv och fortsätta sin träning.

”Man gör det man kan helt enkelt. Jag vill helst bara ta en promenad ( som vanligt folk) för att få lite rörelse,men det går tyvärr inte pga hjärnskadan. Så då får jag helt enkelt göra det som jag kan, då använder jag min sittcykel i mitt vardagsrum istället”, skriver Anna på Instagram.

I kommentarsfältet strömmar hyllningarna in från Annas följare, som delar hur djupt de inspireras av hennes mod och uthållighet.

”Kriga på Anna. Du ser ju hur många du inspirerar med ditt kämpande”, skriver en följare.

”Tycker att du kämpar på alla sätt o vis, du är fantastisk”, tillägger en annan.

FOTO: TT/Skärmdump Instagram

Annons