LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Anne-Lie Rydés strid med hälsan – tunga sjukdomskampen: ”Omtumlande och jobbigt”

17 okt, 2024
Till vänster: Närbild Anne-Lie Rydé som titar åt höger med halvöppen mun. Till höger: Anne-Lie sitter i en soffa och tittar åt vänster.
För några år sen upptäckte Anne-Lie Rydé en knöl i bröstet – vilket visade sig vara bröstcancer.
Tiden efter krävde tunnelseende och extremt fokus för att klara av.
– Mycket omtumlande och jobbigt, säger artisten till Allas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga dödBrand logo
Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död

Den folkkära artisten Anne-Lie Rydé, nyligen fyllda 68 år, har en lång karriär bakom sig. Hon slog igenom redan på 80-talet och har hits som Sån't är livet, och En så'n karl.

På senare år har hon deltagit i Så mycket bättre och gästat Idol, men förra året meddelade hon att hon lägger ner karriären.

Ett tag innan det gick hon igenom en tuff period – då hon drabbades av bröstcancer!

Anne-Lie Rydés kamp mot cancern: ”Jobbigt”

I en intervju med Allas från 2022 har hon berättat om hur hon hamnade i en kris när hon var 65, just för att hon fått cancer. Hon hade upptäckt en ärtstor knöl i sitt högra bröst.

– Det var förstås mycket omtumlande och jobbigt. Knölen syntes inte på mammografin, men min tidiga upptäckt innebar utebliven spridning. Något som gjorde att det räckte med operation och strålning, jag slapp cellgifter. Får nog klappa mig själv på axeln där. Jag uppmanar verkligen alla kvinnor oavsett ålder att undersöka sina bröst noga och kontinuerligt, sa hon då till tidningen.

Annons

Anne-Lie deltog i Så mycket bättre 2022 och när Hänt pratade med henne på pressträffen inför programmet berättade hon att hon opererat sig drygt ett år innan, där fokuset första halvåret låg på klara av alla behandlingar.

– Jag slapp tack och lov cellgifter, vilket jag är väldigt glad för. Men ändå, du ska igenom en operation, som är rätt invasiv, du ska strålas i tre veckor, du ska påbörja en medicinering som ska pågå i fem år som ger biverkningar så fokus fokus och verkligen tunnelseende för att klara av, sa hon till Hänt då.

Därför la Anne-Lie Rydé ner karriären

I intervjun med Allas berättade Anne-Lie att hon innan Så mycket bättre hade börjat tappa lite drivkraft och hunger när det kom till artisteriet, och förra året meddelade hon i ett inlägg på Facebook att hon lägger ner karriären.

Jag har fått göra det mesta av det bästa och att kunna fullborda min artistresa med sommarens magnifika Diggiloo-turné är den ultimata lyxen. Ikväll gjorde vi vår sista spelning i Göteborg och därmed lämnar jag rampljuset. Cirkeln är sluten” skrev hon då och fortsatte:

Jag känner mig färdig, förnöjd, stolt, fullärd, mätt, tillfreds, tacksam och glad med det som sker”.

Hon förtydligade också att beslutet att lägga ner inte har något med den tidigare diagnosen att göra.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons