LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Anton Körbergs bottenlösa sorg – efter familjemedlemmens död: ”Svårt att fatta”

28 okt, 2024
Till vänster: Närbild Anton Körberg som ser besvärad ut. Till höger: Hans mamma Anki Lidén.
Anton Körberg och Tim ”Avicii” Bergling var halvbröder.
När Anton gästade Renées brygga talade han ut om sorgen kring familjemedlemmens bortgång.
– Väldigt svårt att fatta, sa han i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Anton Körberg, 47, arbetar som ljudboks-inläsare och musiker. Vi har bland annat hört honom i morgonshower på radiokanalerna Rockklassiker och NRJ.

Många känner också igen honom som son till artisten Tommy Körberg, 76 och skådespelaren Anki Lidén, 77. Men det vissa kanske inte vet är att han också är halvbror till Tim "Avicii" Bergling.

När Anton medverkade i Renées brygga pratade han om sorgen efter broderns bortgång.

Anton Körberg om sorgen efter brodern Aviciis bortgång

Idag har gått mer än sex år sedan vi nåddes av den tragiska nyheten att Tim lämnat oss, endast 28 år gammal.

Efter hans död startade hans föräldrar, Anki Lidén och Klas Bergling, 78, stiftelsen Tim Bergling Foundation till hans minne som arbetar mot självmord och psykisk ohälsa. Klas har tidigare berättat för Aftonbladet om syftet med den.

Annons

– Ett självmord orsakar enormt mycket problem för alla människor som är involverade. Det viktigaste är att upptäckta problemen tidigt, sa han då.

Tims bortgång var och är såklart en stor sorg för familjen, inklusive halvbrodern Anton. I januari 2022 berättade han om sorgarbetet efter Tims bortgång i Renées brygga.

– Det är ju väldigt svårt att fatta. Men det som är så skönt i allt detta är att är att, jag tror det absolut vanligaste i en sån här situation är att liksom känna skuld. ”Varför gjorde vi inte mer, fanns det något man kunde göra?” Men vi har pratat allihop i familjen och alla är väldigt… det finns ingen skuld och det tycker jag är jävligt skönt. För det tror jag är otroligt lätt att känna, sa han i programmet.

Anton Körbergs fina ord om brodern Tim Bergling

Anton hann skapa sig många härliga minnen med Tim genom åren, och som tur är, är det de fina stunderna som han minns.

Annons

– Jo men det är ju det man gör, tack och lov, sa Anton och fortsatte:

– Framför allt så är det ju hur hela världen har reagerat. Men sedan har ju det också varit jobbigt, för jag har ju inte riktigt fattat. Jag har ju liksom varit hans brorsa. Och när folk ringer hans toner i kyrkklockor, och folk döper saker, nu liksom Aviici arena, heter det ju nu.

I programmet nämner Anton också hur betydelsefull Tim Bergling Foundation är, och hur stor betydelse Tim själv haft för många människors liv.

– Stiftelsen drar in jättemycket pengar för att hjälpa folk. Det är jättehärligt! Han påverkade och rörde många människor och har hjälpt många. Och så har han ju donerat jättemycket pengar under sin karriär – utan att någon visste om det!, säger Anton.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons