LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Desiré Inglander stoppas – därför får hon inte vara tillsammans med Armand Duplantis

25 jul, 2024
Två bilder, till vänster på stavhopparen Armand Duplantis i en rörelse. Till höger hans flickvän Desiré Inglander. Deras blickar tittar åt varandra håll.
Sommar-OS i Paris drar nu igång och en som tävlar är stavhopparen och världsstjärnan Armand Duplantis!
Flickvännen Desiré syns ofta stötta honom på plats på tävlingar, men nu kan det vara så att han får klara sig utan hennes stöd...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara påBrand logo
Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara på

Sommar-OS i Paris drar nu igång! I år vi har flera svenska stjärnor på plats, så som ryttaren Henrik von Eckermann, 43, det svenska handbollslandslaget och simmaren Sarah Sjöström, 30.

Inte minst är ju också stjärnan och världsrekordhållaren i stavhopp Armand ”Mondo” Duplantis, 24 på plats för att försvara sitt OS-guld från 2021.

Armand har ju verkligen gjort succé och är svenskarnas största medaljhopp. Genom sin framgång har han stöttats av flickvännen Desiré Inglander, 23. Hon syns ofta på plats på hans tävlingar och de två gör även varandra sällskap till premiärer och andra event.

Men när Mondo nu åker till Paris kan det vara så att han får klara sig utan flickvännens stöd.

Armand Duplantis får inte bo med flickvännen Desiré

OS-invigningen sker på fredagen den 26 juli, och Armand tävlar första gången den 3 augusti. I regel bor alla deltagare i OS-byn – ett område i staden som är omgjort speciellt för OS.

Annons

När Hänt pratar med Lars Markusson, medieansvarig på Sveriges Olympiska Kommitté SOK, visar det sig att det är begränsad tillgång till byn. Idrottarnas partners får nämligen inte följa med dit!

OS-byn är bara för de aktiva och ledare med ackreditering”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Så respektive och familjemedlemmar till de aktiva idrottarna får alltså inte vistas i OS-byn, det är däremot frivilligt för idrottarna att bo i byn enligt Lars Markusson.

Så det återstår att se om Armand väljer att bo på något annat ställe under vistelsen i Paris för att vara nära flickvännen.

Armand Duplantis får ofta stöttning av flickvännen Desiré Inglander under tävlingarna. Aleksandra Szmigiel

Så är OS-byn i Paris

Att en OS-by byggs upp i värdstaden har varit tradition länge. I år är det förorten Saint-Denis i Paris som är tillfälligt omgjort för OS-deltagarna.

I byn finns det bland annat mat- och elektronikaffärer, restauranger, caféer, träningslokaler och tvättservice. Målet är att ingen atlet ska behöva lämna byn, skriver Sportbladet. När idrottarna ändå behöver göra det ska tränings- och tävlingsanläggningarna vara max 20 respektive 30 minuter bort.

Annons

Det har varit mycket skriverier kring byn, där idrottare bland annat klagat på sängarna som är gjorda av papp. I år köpte hela det svenska handbollslandslaget egna bäddmadrasser från Ikea då de tyckte madrasserna var för hårda.

När OS var i Tokyo 2021 var det närhetsförbud på grund av pandemin, och det ryktades om att sängarna var av papp för att deltagarna inte skulle ha sex med varandra.

I år är förbudet hävt, och organisatörerna tillhandahåller till och med 300 000 kondomer till idrottarna som är på plats, skriver Aftonbladet.

FOTO: TT, Aleksandra Szmigiel/TT

Annons