LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Armand Duplantis måste byta liv – för flickvännens skull: ”Bära eller brista”

26 aug, 2024
Världsrekordhållaren Armand ”Mondo” Duplantis stöttas ofta av flickvännen Desiré Inglander.
I en ny intervju med Expressen berättar han om ändringen han gjort på grund av henne.
– För mig var det en bära eller brista-situation, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara påBrand logo
Armand Duplantis om att förlova sig med Desiré Inglander – här är frågan han vägrar svara på


Att Armand ”Mondo” Duplantis, 24, slog värdsrekord i OS i Paris är det nog få som missat. Alldeles nyligen slog han också världsrekord på nytt, där han i en tävling i Polen lyckades hoppa 6.26 meter!

Vid sin sida har han haft sin flickvän Desiré Inglander, 22, som blev den första han sprang till för att fira att han gjort sitt rekordhopp i OS.

Armand Duplantis problem med flickvännens familj

Armand och Desiré har kommit att bli ett av världens mest älskade idrottspar. Desiré arbetar som influencer och modell och har en växande följarskara på sociala medier.

Paret träffades på en midsommarfest för fyra år sedan, och sedan dess har de kilat stadigt. Sedan 2022 har de bott tillsammans på Kungsholmen i Stockholm under tävlingssäsong, och under vintern bor de i USA.

Annons

Armand växte upp i USA med en amerikansk pappa och en svensk mamma. När han träffade Desiré kunde han dock bara prata engelska, och då Desirés familj också bor på Kungsholmen blev det här ett problem.

– Så vi har ganska ofta stora familjemiddagar. Då vill man inte att alla ska behöva byta språk till engelska bara på grund av en själv, säger Armand till Expressen.

Mondos ändring för flickvännen Desiré

Armand berättar att han till en början hade problem med att hänga med i middagssamtalen.

– Det hände flera gånger att det gick lite för snabbt för mig och jag blev lite utelämnad ur samtalen. Så för mig var det en bära eller brista-situation.

– De pratar ju svenska med varandra, för mig var det bara att se till att lära mig.

Annons

Desiré menar själv att stavhoppsstjärnan alltid förstått vad som har sagts, men att han inte alltid kunnat svara på svenska.

– Min familj gillar att prata svenska med honom. I början när han inte kunde vissa ord svarade han på engelska, för han fattar allting. Men nu är han ju superduktig, säger hon.

Trots att det är vanligt att i svenska sammanhang prata engelska med varandra menar Armand att han under familjemiddagar inte vill att andra ska behöva anpassa sig efter honom. Idag ser vi honom ofta svara uteslutande på svenska i intervjuer, och han menar att han har Desiré och hennes familj att tacka.

– Så just det har de senaste två åren varit det mest hjälpsamma för mig i att lära mig svenska, säger han till tidningen.

FOTO: TT

Annons