LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Axel Pileby ersätter Tilde de Paula – nya rollerna i TV4:s Efter fem

18 aug, 2024
axel pileby matilda boza ersätter tilde
Under söndagskvällen ser vi Axel Pileby leda oss genom Efter fem istället för Tilde de Paula Eby. Med sig har han Matilda Boza för första gången – så här har TV4 valt att ändra inför hösten!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

TV4:s Efter fem har varit igång en knapp vecka efter åtta veckors sommaruppehåll. På kanalens sociala medier står tydligt att det är många tittare som saknat programmet – och de profiler som leder det.

Vanligen brukar vi se Tilde de Paula Eby, eller Anna Brolin, hålla i rodret – och kollegorna Axel Pileby, Henrik Alsterdal och Maximilian Artell stötta upp genom att rapportera nyheterna och presentera aktualiteter.

Nyligen avslöjade Filip Stiller Borowicz som också synts i programmet mycket att han nu återgår till sitt arbete bakom kameran. Under söndagens avsnitt står tydligt att det skett en ytterligare rockad bland de som syns i rutan. Då har nämligen den mycket uppskattade Axel Pileby ersatt Tildes plats i förarstolen. Men det är inga sura miner från henne för det.

Annons

– Han är ju så duktig på det, han är skitgrym, han är jätte jätteduktig. Vi vill ju att man ska få ta större och större ansvar, vi är som en liten familj i Efter fem där alla kan ha olika roller. Det klart man måste få utvecklas i sitt arbete och han är ju så bra på det så det är självklart, har Tilde tidigare berättat för Hänt.

Axel Pileby leder Efter fem – och Matilda Boza får ny roll

I sin tur har Matilda Boza tagit vid där han brukar vara. I programmet berättar de att hon kommer att vara med regelbundet under ett par söndagar denna höst.

– Det känns superkul! Jag har ju suttit på din stol, säger Matilda och pekar mot kollegan Maximillian, som nyhetsankare. Och jag var ju i början på Efter fem där jag körde runt om i landet. Men nu är det ny stol, och det känns superkul att sitta här! Säger Matilda.

– Det kommer inte vara svårt att briljera här bredvid mig och Max, säger Axel skämtsamt vilket får Matilda att börja skratta innan hon svarar lite mer seriöst:

Annons

– Det känns väldigt tryggt!

Och redan nu verkar tittarna nöjda med beslutet. På sociala medier skriver uppmuntrade ord till trion:

Tittarnas stora glädje över ändringen: ”Var rädd om dessa TV4”

”Axel👏Max👏Matilda Var rädd om dessa TV4!!!!!”, skriver en tittare.

”Fina gänget”, skriver en annan.

”Vad trevligt att se Matilda i efter fem”, tycker en tredje.

Glädjande besked för Matilda, som nyligen avslutat sin period som sommarvikarie på Nyhetsmorgon.

”Det har varit superkul att hoppa in i Nyhetsmorgon under sommaren, från och med nästa vecka är jag tillbaka på nyheterna”, skrev hon i ett meddelande till Hänt, i samband med sin sista sändning.

Hänt har sökt Axel Pileby.

FOTO: TV4, Instagram

Annons