LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Axel Schylströms barnbesked med sambon Malin: ”Penny – om det blir en flicka”

24 okt, 2024
AvOla Lagerström
Vilken familjelycka. För två år sedan såg dottern Silja dagens ljus. Nu har Axel Schylströms sambo Malin en enda önskan:
– ”När ska du fria?”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”Brand logo
David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”

Hur står det till världens bästa Axel?

– Det är jättebra! Det har varit en liten körig vecka på många vis. Jag har varit på akuten med min dotter, jag har vabbat, jag har kommit försent till något möte. Saker och ting har strulat, men nu är läget alldeles fantastiskt!

Var slog du upp ögonen i morse?

– I min egen säng – tack och lov.

Vad var det första du såg?

– Min dotter som låg och snarkade.

Sedan 2015 – då du var med i ”Idol” – har du varit en het potatis på artisthimlen. Har du fått någon nära vän bland dina artistkollegor?

– Nej, jag har faktiskt inte så jättemånga vänner som är artister. Däremot ganska många låtskrivare. Det närmaste jag kommer – som vän – är Martin Almgren som också uppträdde i Idol. Vissa artister är vänner med varandra för att det ska gynna dem. Du vet, man låtsas vara kompis för att det ska öppna nya dörrar. Jag har inte ork för sådant.

Annons

Fick 1600 volt genom kroppen

Vad arbetade du som innan du blev artist?

– Jag var förskolevikarie. Det var precis innan tågolyckan då jag fick 16 000 volt genom kroppen och blev en av landets mest ärrade personer.

Olyckan ägde rum på tågstationen i Norrköping och skedde bara två dagar innan du skulle ta studenten. Vad hände när du kom i närheten av tågets elledning?

– Mina kläder antändes och jag föll ner på rälsen. Därifrån har jag mina första minnen. Folk kom på plats och så vidare...

Hur nära döden var du?

Axel Schylström ärr
Ärrad hjälte! Axel fick 16 000 volt genom kroppen i en tågolycka.

– Väldigt nära. Jag hamnade i ett livshotande tillstånd i flera månader. Operationer och behandlingar. Jag fick leva med rädslan att livet skulle kunna ta slut. För att jag inte skulle drabbas av infektioner fick alla som besökte mig maskera sig med skyddskläder – från topp till tå. Så var det länge. Jag såg inget ansikte på flera månader!

Annons

Vad har olyckan satt för spår?

– Ärrvävnaden gör att jag har begränsad rörlighet i kroppen. Jag är känslig för värme och kyla, det gör ont. Framför allt har jag nedsatt rörelseförmåga och känsel, jag har en nervskada i mitt högra ben. Jag får ont och är hyperintensiv i min högra fot. Landar det en mygga där så hoppar jag till, liksom.

Ångest och nedstämdhet, då?

– Det har jag haft mycket av. Det har varit tufft, men nu känner jag mig stabil och idag mår jag faktiskt riktigt bra! Jag har lärt mig att hantera allt. Som person har jag utvecklats något enormt. Jag hade gärna varit utan olyckan. Samtidigt vill jag inte vara utan allt det gett mig. Nu är jag mycket klokare och smartare – faktiskt tack vare det jag varit med om.

Vad är senaste nytt på husdjursfronten?

– Där står det extremt stilla.

Vad är senaste nytt på flickvänsfronten?

– Där står det också väldigt stilla, det är så ointressant att det inte är klokt. Om du ringer om fem år så kommer du får samma svar. Det står jävligt stilla, (skratt).

Annons

Men du är inte singel?

– Nej, jag har en stadig relation med Malin.

Malin väntar på att Axel ska fria

Vem hade din flickvän varit otäck lik – om hon fötts till en karl?

– Fan, vilken oväntad fråga! Av lojalitetsskäl måste jag säga någon jättesnygg kille. Jag drar till med Chris Hemsworth, den amerikanske skådisen som alla tycker är så snygg.

Var mötte du Malins blick första gången?

– På universitetet i Linköping. Vi gick i samma klass. Jag hoppade av för att satsa på musiken, men jag fick med mig en flickvän i alla fall… Det var ”nollning” eller vad man nu kallar det.

När var detta?

– Början på 2015.

Är ni herr och fru Schylström nu?

– Nej, det är vi inte. Vi är bara herr och fru – med olika efternamn.

Har du inte friat till Malin, din slöfock?

– Nej, faktiskt inte. Jag börjar väl få slut på anledningar att INTE göra det. Jag vet inte vad jag väntar på. Så slöfock? Absolut! Jag lägger mig platt.

Är Malin för eller emot bröllop?

Annons

– Jätteför! Hon tjatar jättemycket: ”När ska du fria?” Jag tycker att det är väldigt roligt att hon gör det, (skratt).

Ni har en tvåårig dotter som heter Silje. Vad ska barn nummer två heta – om det blir ett?

– Det vet jag inte. När vi fick Silje så skickade vi in namnet till Skatteverket bara två dagar innan ”deadline”. Vi kunde liksom inte bestämma oss. Vi hade även namnet Penny som Malin var jättesugen på. Så skulle det bli en flicka, någon gång, kan nog det namnet bli aktuellt. Penny, alltså!

Vilket är det jävligaste djuret du mött under en skogspromenad?

– Ett vildsvin. Jag körde motorcykel i skogen. Plötsligt stötte jag på ett vildsvin. Brorsan åkte framför mig. Det var uppenbart att han inte såg vildsvinet. Jag försökte påkalla hans uppmärksamhet, men han körde förbi och var väldigt nära det här djuret.

Blev det svingod stek den kvällen?

– Nej, det blev vegetarisk.

Vilken kändis har en tendens att återkomma i dina nattliga drömmar?

Annons

– Absolut ingen! Jag kommer aldrig ihåg vad jag drömt. Jag har nog inte kommit ihåg en dröm på tio år, tror jag.

Vem får gärna spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

– Jonas Karlsson. På killsidan är han en av de bästa skådisarna vi har. Rolf Lassgård är också bra, men han känns för gammal för att spela mig. Det får bli Jonas Karlsson.

Slutligen Axel, vad skulle du välja: halka på ett bananskal på Lasse Åbergs altan så att axeln far ur led, tillaga en kungskobrasoppa hemma hos Babben Larsson eller hänga och slänga som en babian i Edward Bloms äppelträd?

– Jag tar det sista. Det känns som att Edward tar hand om sina äpplen jävligt bra! Jag är ett stort fan av äpplen. Framför allt äpplemos. Edward får gärna göra en laddning åt mig.

FOTO: TT/Privat

Annons