LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Bråket om vem som ska ärva Stora röda huset – pengauppgörelsen: ”Ska samsas”

19 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Stora röda huset har blivit folkärt genom serien Wahlgrens Värld.
Men vad som kommer hända med huset i framtiden är osäkert – och orsaken ska vara att barnen inte kan komma överens.
– Några av dem kan inte köpa ut de andra och några vill inte, säger Christina Schollin i en intervju med Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon Bauer

”Ser du det stora röda huset. Som bär på hela din dröm. Gå du ner ner för långa trappan. Till bryggan båten och sjön.” så sjunger Benjamin Ingrosso i sin låt Det stora röda huset, men det är inte vilket rött hus som helst som artisten hyllar i sin låt, utan det är hans mormor, Christina Schollin, och morfar Hans Wahlgrens hus ute på Lagnö i stockholmsskärgård som sången handlar om.

Huset är familjen mycket kärt och har haft en central roll i klanen Wahlgren, Ingrosso, Schollins liv och förekommer ofta i realityserien Wahlgrens Värld.

Men sedan Hans Wahlgren gick bort tidigare under året är villans framtid osäker.

Christina Schollin vill inte bo i huset – ekonomiska situationen

Christina Schollin, som är Pernilla Wahlgrens mamma har efter hans bortgång sagt att hon inte tycker om att bo själv i huset och tidigare i höst rapporterade Hänt om att Christina flyttat in på ett hotell i stan. Hon har även sagt att hon inte vill bo själv i huset under årets mörkaste månader.

Christina Schollin framför sitt älskade röda hus Skärmdump/instagram

– Vi brukar ju aldrig bo där på vintern ändå, vi brukar packa ihop och åka till Spanien. Dessutom är det långa resor fram och tillbaka för att komma från teatern och ner i en säng, sa Christina Schollin i en intervju med P4 Extra tidigare i år.

Annons

Nu berättar hon i en ny intervju med Aftonbladet att det inte är helt säkert vem som kommer få ta över ansvaret för huset i framtiden men att hon och hans alltid velat att huset ska gå i arv.

– Både Hans och jag har velat att det stora röda huset ska fortsätta finnas i generationer så Benjamin kan fortsätta sjunga om det. Men det är inte så enkelt eftersom det är fyra barn som ska samsas. Det behöver också totalrenoveras och det kostar pengar. Jag vet inte hur det ska gå till, men det kommer att kosta. Men min dröm är att det ska fortleva. Alla älskar ju att komma dit, säger hon till tidningen.

Barnen inte överens – oklart vem som tar över huset

Hon förklarar att de många gånger diskuterat frågan om husets framtid men att det inte är helt lätt.

– Alla är överens om att de vill att det ska finnas kvar, men några av dem kan inte köpa ut de andra och några vill inte. De vill säkert kunna komma dit, men det är frågan om någon ska bo där året runt.

Hon fortsätter:

– Som det är nu så får det inte stå och förfalla. Man måste sätta in åtgärder nu. Så länge Hans levde var det han som skötte om huset och poolen och trädgården. Nu är det Linus som sköter om poolen och klipper gräs och sådant, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: TV4/skärmdump /MAX/skärmdump /Instagram/skärmdump

Annons