LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Barnen måste hjälpa Henrik Dorsin – klarar sig inte

27 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Henrik Dorsin diskuterar svenska värderingar i sin nya revy på Scalateatern i Stockholm.
I en intervju med tidningen Hemtrevligt delar han med sig av hur han behöver hjälp av sina barn – och hur han tycker att det är jätteroligt när de berättar hur dålig han är.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”Brand logo
Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”

Henrik Dorsins, 46, första revy på Scalateatern gjorde succé.

Efter Scalarevyn, som hade premiär 2021, är han aktuell med en ny uppsättning som ska utforska och diskutera svenska värderingar.

Kändisen från Solsidan har skrivit Svenska revyn själv men ackompanjeras av rutinerade Vanna Rosenberg, 51, och Johan Ulveson, 70, på scen. När Hänt fick tillfället att prata med ensemblen avslöjade skådespelarna en hel del detaljer om Henrik.

Bland annat anklagar de manusförfattaren för att alltid vara den som är sist till jobbet, vilket Henrik menar beror på att han sitter uppe länge och skriver material till showen.

– Han är en jävla sjusovare. Det här är bara snicksnack, säger Johan.

– Okej, nu säger jag det. Morgonmänniskan har styrt den här världen för länge. Nu är det sagt, svarar Henrik.

Annons

Men det är inte bara kollegorna som skvallrar om vem Henrik är utanför bild och bortom strålkastarnas ljus, utan det gör även barnen hans.

Henrik Dorsin berättar: Är en riktig retsticka

I en lång intervju med tidningen Hemtrevligt berättar Henrik om hur hans sinne för humor kom till och varför han behöver hjälp av sina barn.

Enligt Henrik kommer hans precisa skämt, roliga tilltal och kvickhet från att han alltid har gillat att retas och påpeka saker.

– Du kan fråga min familj, framförallt min bror. Jag är en retsticka, det är det jag är. Jag retas, säger han till tidningen.

Manusförfattaren tycker att vi måste kunna skämta om allt och att det är själva grundpelaren i ett samhälle som vill framåt. I relation till sin nya revy – om just svenska värderingar – säger han att vissa människor, framförallt politiker, måste kunna tåla ett skämt.

Tur är att Henrik även har bemästrat konsten att själv ta kritik. För skojar man en massa om andra, är det ju viktigt att man också kan skratta åt sig själv.

Annons

Henrik om familjedramat: ”Jag tycker att det är jätteroligt när mina barn berättar hur dålig jag är”

– Jag vet ju att jag själv är ett öppet mål på många sätt, så jag har lärt mig att skratta åt mig själv. Och jag tycker att det är jätteroligt när mina barn berättar hur dålig jag är, säger Henrik.

Makarna Dorsin har två barn tillsammans, Sigge och Frank. Henrik tycker att det bästa är när de berättar för honom hur dålig han är. För när familjen är utomlands brukar alltid Henriks blodsocker att rasa, och det skämtas det mycket om.

När de då inte hittar någon restaurang blir han ”hangry” och ber barnen om hjälp.

– Och som förälder är man ju glad över att barnen kan skämta om en. Man vill ju inte vara en auktoritär pappa som de är rädda för, avslutar Henrik intervjun med tidningen.

FOTO: Karin Törnbolm/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons