LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Barnen stoppar Edward Blom från att dra in pengar – därför tjänar de så lite

18 sep, 2024
Edward Blom
Edward Blom och hans hustru Gunilla driver bolag ihop.
Hänt har tagit del av deras senaste bokslut och resultat – som de själva beskriver som en besvikelse.
– Tyvärr har det ekonomiska läget inverkat negativt, skriver de.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför tackar Edward Blom nej till StrömstedtBrand logo
Därför tackar Edward Blom nej till Strömstedt

Mångsysslaren Edward Blom, 53, har många strängar på sin lyra. Vi ser honom i tv titt som tätt där han ofta delar med sig av sina kunskaper som gastronom – och sina starka åsikter. Han har onekligen blivit en av våra mest folkkära profiler sedan han fick sitt genombrott 2008 med serien Mellan skål och vägg med Edward Blom.

Tillsammans med sin fru Gunilla Kinn, 52, driver författaren företaget AB Edward Blom & Co. Hur mycket pengar har de i företaget? Vad har Edward för lön egentligen? Hänt har begärt ut hans inkomst hos Skatteverket – och dessutom tagit del av bolagets årsredovisning!

Edward Bloms lön – så mycket pengar tjänar han

Edward Blom
Edward Blom tillsammans med sina barn. SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 564 300 kronor.

Underskott av kapital: 19 561 kronor.

2023 kunde Edward ta ut en månadslön på strax över 47 000 kronor. Han har uppenbarligen gjort en ekonomisk förlust eftersom han har cirka 20 000 kronor i underskott av kapital, enligt handlingar från Skatteverket.

Annons

I en intervju med Hänt har Edward pratat om sin ekonomiska situation. Han menar att en vanlig missuppfattningen om honom är att han skulle ha väldigt gott om pengar.

– Det har jag inte, tyvärr. Om man har fluga och kavaj så ska det tydligen signalera att man är välbeställd. Så är det tyvärr inte. Sedan har vi det här med att jag skulle vara totalt ohämmad, att jag äter och dricker och super hej vilt, säger han och fortsätter:

– Bara för att jag ser glad ut och tar en sup i något tv-program, så betyder det inte att jag inte bryr mig om min hälsa. Folk skulle nog bli ganska besvikna om de såg mig i min vardag. Det är inte champagne varje dag. Däremot festade jag tills jag föll då jag var ung. När man blir äldre och får barn så blir man mer förståndig. Man orkar inte svira runt på samma sätt.

Uppdraget som Edward Blom vägrar göra

Det är alltså Edward och hans hustru som tillsammans driver Edward Blom & Co. I bolagets årsredovisning skriver man att affärsidén är att utföra uppdrag som uppfyller två av tre av dessa mål: vara rolig att utföra, vara lönsam och ha ett gott syfte. Makarna understryker att det finns en typ av uppdrag som de bestämt tackar nej till.

Annons

”Bolaget har alltid avböjt förfrågningar som inte uppfyller detta exempelvis att att göra reklam för nätkasinon (vilket enligt hörsägen är extremt lönsamt). Vi har dock i större utsträckning än tidigare tvingats betona att uppdraget måste vara lönsamt eftersom vi på grund av våra tre barn numera har kortare arbetstid och färre möjligheter att resa”, står att läsa i redovisningen.

Edward Blom
Familjen utanför sin villa i Huddinge. IVARSSON JERKER/Aftonbladet

Edward och Gunilla förklarar även att resultatet, som ligger på 31 255 kronor, är sämre än de hoppats men bättre än föregående år, då denna summa var 12 890 kronor. Deras totala tillgångar i företaget uppgår till runt 920 200 kronor, enligt bokslutet.

”Tyvärr har det ekonomiska läget inverkat negativt. Inflationen och andra kostnadsökningar har gjort att konsumenterna håller hårt i pengarna och undviker premiumprodukter”, skriver de.

Annons

Värt att notera är att Edward Bloms videohälsningar på Memmo står för hela 7 % av företagets intäkter samt att hans musik står för 2 % av bolagets omsättning.

Så många miljoner är Edward och Gunillas villa värd

Edward och Gunilla bor i Huddinge tillsammans med sina tre barn, Melchior, 9, Wilhelmina, 7, och Zacharias, 6. Trots att tv-profilen menar att de inte är rika bor familjen i en villa som enligt Booli är värderad till 11 500 000 kronor. Inte illa!

Makarna flyttade dit 2018 och verkar fortfarande stortrivas. För Hänt har Edward Blom förklarat att de inte går ut och äter speciellt ofta längre efter att de flyttade från stan men att han och Gunilla har det väldigt bra i sitt äktenskap.

– Vi har väldigt sällan bastanta gräl. Vi har aldrig bråkat om ekonomiska saker eller om barn och uppfostran.

FOTO: Cornelia Nordström / EXP / TT, Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons