LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Benjamin Ingrosso ger bort miljoner av sin förmögenhet – tjänar mer pengar än Pernilla

12 sep, 2024
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrossos företag har fyrdubblat sin omsättning – och miljonerna fullkomligen rullar in.
Men varför har artisten gett bort 4.5 miljoner kronor 2023 egentligen?
Hänt reder ut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Benjamin Ingrossos första ord efter Hans Wahlgrens bortgång: ”Jag kommer minnas den här helgen för evigt”Brand logo
Benjamin Ingrossos första ord efter Hans Wahlgrens bortgång: ”Jag kommer minnas den här helgen för evigt”

Han har stått på scen sedan han var bebis. Idag är Benjamin Ingrosso, 26, en av våra mest folkkära artister och prisas ofta för både sin musik och sina showiga konserter. Hans mål är att bli Sveriges första manliga internationella popstjärna och det är ingen tvekan om att han är på väg dit!

I våras var Benjamin på en tre veckor lång Europaturné. Under sommaren har han kört sin Better Days Tour på flera platser i Sverige och biljettrycket har varit högt på samtliga konserter. Det är således ingen hemlighet att 26-åringen drar in en hel del pengar – men hur rik är han egentligen?

Benjamin och Bianca Ingrosso
Benjamin och Bianca Ingrosso på Kristallen. FOTO: Christine Olsson/TT

Så mycket pengar drar Benjamin Ingrosso in

Det snackas en hel del om systern Bianca Ingrossos, 29, förmögenhet. Hon blev ekonomiskt oberoende häromåret men har ändå inga planer på att sakta ner tempot. 2023 ökade företaget Caia Cosmetics sin omsättning till 569 miljoner kronor, enligt Breakit.

Annons

– Jag tycker inte att det är en grej att prata om pengar så länge du inte tycker att du är bättre än någon för att du tjänar mer. Jag tycker inte att jag är bättre än någon för att jag tjänar mer än andra så därför har jag inte problem att prata om det, har Bianca tidigare sagt om saken.

Men hur står det till med lillebrorsans ekonomi då? Även där ser det riktigt fint ut! Omsättningen landade på 12,6 miljoner kronor 2023 vilket är att jämföra med 2022 då denna summa var 3,4 miljoner kronor. Det är en omsättningsökning motsvarande 270 procent, vilket Expressen var först med att skriva om.

Benjamin Ingrosso
Konserterna med Benjamin Ingrosso säljer slut fort! FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT

Ger bort miljoner till sina anställda

I Giggit AB:s årsredovisning kan man även se att bolaget betalade ut 4,5 miljoner kronor i lönekostnader förra året. Benjamin har nämligen 15 anställda som arbetar med turnén han är aktuell med.

Annons

– Den här Europaturnén har varit en investering i min karriär som kostar massa pengar. Det är en förlustaffär, inte bara för skivbolaget, utan även för mig personligen. Men det är jag helt fine med. Jag älskar att lägga ned pengar på mitt yrke, säger Benjamin Ingrosso i en intervju med Dagens industri.

Benjamin Ingrosso tjänar mer än sin mamma Pernilla

Benjamin unnade sig också en utdelning på 400 000 kronor 2023. Han har dessutom köpt en ny lägenhet.

– Det är ju en bra och långsiktig privatinvestering. Det är en borg jag skapat för mig själv, där jag kan landa och softa mellan alla resor och turnéer, säger han till sajten.

I samma intervju avslöjar Benjamin att han tjänar mer pengar än sin mamma Pernilla Wahlgren, 56. Eftersom hon sitter i styrelsen för sonens bolag Giggit får vi väl anta att Pernilla inte gråter floder över detta!

FOTO: TT

Annons