LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Bert Karlsson kan inte bo hemma längre – hälsan sätter stopp: ”Kan inte längre gå”

26 sep, 2024
AvMalin Stenberg
AvOla Lagerström
Åldern börjar ta ut sin rätt för entreprenören Bert Karlsson.
Nu kan han och hustrun Britt-Marie tvingas flytta.
– Vi har svårt att gå i trappor, säger Karlsson till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och MartinusBrand logo
Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och Martinus

Affärsmannen Bert Karlsson, 79, har ständigt många bollar i luften och under sin karriär har han arbetet med både musik, företagande och politik. Nästa år fyller han 80 nästa år och för Hänt berättar han att han börjar känna av ålderskrämporna.

Bland annat förklarar han att det snart börjar bli dags för honom och frun Britt-Marie att flytta till en bostad som passar deras behov bättre.

Bert Karlsson och frun kan inte bo kvar: ”Har svårt att gå i trappor”

– Britt-Marie och jag letar efter ett nytt boende i Skara. Vi har svårt att gå i trappor. Antagligen kommer vi hyra en lägenhet. För egen del har jag redan genomfört den viktigaste förändringen: att göra saker i ett lugnare tempo, säger han.

Bert och Britt-Marie Karlsson har varit gifta sedan 1967, tillsammans har de två barn, Joakim och Johanna.

Annons

Bert har alltid haft ett hektiskt schema och engagerat sig i många olika projekt, men med åren har har kommit att värdera tiden med familjen och att ibland ta ett steg tillbaka.

– Förut stressade jag hela tiden och tyckte alltid att jag låg efter. Vändningen kom när jag blev sjuk i prostatacancer. Då insåg jag vad som är viktigt i livet.

Hustrun Britt-Marie akut till sjukhus i ambulans

Även hustrun Britt-Marie har kämpat med hälsan och lider av lungsjukdomen KOL.

– Vi fick ta ut ambulansen för ett tag sedan så att hon kunde få syrgas. Det var i samband med att hon fick en förkylning. Det är kanske sex-sju år sedan hon fick kol från början, berättade han för Hänt 2023.

Men några planer på att gå i pension har Bert inte än, även om han tackar nej till många projekt så vill han ändå hålla igång.

Anledningen bakom att han hela tiden håller sig sysselsatt är inte enbart det stora drivet och passionen. Det ligger även en rädsla bakom.

– Det går inte, om jag inte skulle ha något att göra skulle jag dö. Jag är helt övertygad om det, sa han i en intervju med Hänt tidigare i år.

FOTO: HENRIK JANSSON/EXPRESSEN/TT / FREDRIK SANDBERG/TT

Annons