LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Bert Karlssons attack mot Renée Nyberg – har fått nog: ”Förbannad”

22 sep, 2024
Bert Karlsson räds inte för att säga ifrån när han tycker något är fel.
Denna gång är det Vilket liv-programledaren Renée Nyberg som hamnar i hetluften – efter ett särskilt uttalande...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här skiner Carola Häggkvist – visar upp makalösa outiftenBrand logo
Här skiner Carola Häggkvist – visar upp makalösa outiften

Bert Karlsson, 79, är en affärsman med många strängar på sin lyra. Än idag håller han igång, och verkar inte ha några planer på att gå i pension. Tillsammans med hustrun sedan nästan 60 år tillbaka Britt-Marie och deras gemensamma barn Johanna och Joakim driver han bolaget Rullebo AB. Vars affär innebär att sälja villavagnar och driva en camping.

Innan har Bert varit en framgångsrik skivbolagsdirektör för Mariann Records. Där tjänade han ordentligt med stålar, men det är inte ett yrke han saknar idag framgår det i en ny intervju med Aftonbladet.

– Nej, jag kan säga att jag är så jävla trött på egotrippade artister, de är otacksamma jävlar. Det finns många som är tacksamma, men det är fler som är otacksamma. De glömmer bort varför de blev stora. Jag gav dem låtarna och de bästa musikerna och textförfattarna. Ta en sådan som Linda Bengtzing som är tacksam. Jag tvingade henne att göra den första låten, ”Alla flickor”, men den tyckte hon var katastrof. Jag sa ”då får du lämna ’Fame Factory’”. Då gjorde hon den och det har hon aldrig ångrat, berättar Bert för tidningen.

Annons

Bert Karlsson rasar mot Vilket liv – Renée Nyberg presenterat fel fakta

Bert betonar vidare att han inte vill hänga ut några särskilt otacksamma artister vid namn, men att de finns många. Men det är inte det enda som stör musikjätten.

– Jag har förresten aldrig fått ett pris av musikbranschen. Det är för att jag konkurrerade med dem, etablissemanget satt ju i Stockholm och jag var utanför. Jag är inte bitter, men de försöker förvanska historien. Ta Carolas genombrott, Lasse Holm hade ju inte med det att göra alls. Han kom in efter två år.

lasse holm och carola skrattar
Carola och Lasse Holm i <span data-lab-italic="italic" class="italic m-italic">Vilket liv</span>.

Det var i Vilket liv med programledaren Renée Nyberg i spetsen som Lasse Holm framhölls som en av huvudpersonerna bakom Carola.

– Jag blev förbannad. Ska man berätta en historia så ska det vara rätt och inte göra andra personer till huvudpersoner. Lasse skrev låten och producerade den, inget annat.

FOTO: TT, TV4

Annons