LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Bettan Andreassens lycka med pojkvännen – avslöjar nya boendesituationen

04 sep, 2024
Bettan Andreassen och hennes pojkvän Øystein Sørum har varit ett par sedan 2018.
Nu berättar hon om parets boendesituation.
– Jag tycker att det är skönt att vara lite fri, säger Bettan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Lotta Engberg, 61, och Elisabeth "Bettan" Andreassen, 66, är vänner sedan 40 år tillbaka och något som de älskar är att sjunga och uppträda tillsammans. För några år sedan kunde vi se dem i trion Kikki, Bettan & Lotta. Men nu för tiden kör Lotta och Bettan på egen hand.

Om några månader drar de ut på julturné med start den 22 november i Kungälv.

– Det var så roligt förra året så det var ju inget snack om att vi måste vara ute i år igen. Det funkade otroligt bra och det verkar som att folk tycker att det är kul att både höra och se oss tillsammans. Så ja, det var jättetrevligt, säger Bettan till Hänt.

LOTTA OCH BETTAN
Lotta och Bettan gjorde succé på Allsång på Skansen i somras. FOTO: Karin Törnblom/TT

Så blir Lotta och Bettans julturné

Turnén kommer till 20 olika städer under november och december. På scen står även musikanterna Martin Lindqvist och Per Strandberg.

Annons

– Lotta spelar piano och jag gitarr, och så har vi killarna på saxofon och keyboard och gitarr. Vi kallar ju oss musikanter och det är så otroligt kul att få skapa på scenen varje kväll. Det är ju vi fyra bara på scen, vi sjunger stämmor, vi spelar tillsammans, vi skrattar tillsammans, vi skapar magi, beskriver Bettan.

Lotta och Bettan har dessutom skrivit en ny låt, som kommer presenteras i Bingolotto den 27 oktober.

– Vi har ju en jättefin ny låt som vi ska presentera och ha med på turnén i år, den heter Kärleken och saknaden, det är ju en jullåt men den kan faktiskt spelas när som helst, säger Bettan.

När det kommer till det privata planet så är Bettan ihop med Øystein Sørum. Paret träffades på Tinder och till en början var de särbos. Men för två år sedan sa Bettan i en intervju att de hade blivit sambos.

Bettan Andreassen om boendesituationen

Men nu har detta ändrats igen.

– Ja, det funkar jättebra. Jag bor ju för mig själv och han bor för sig så det funkar jättebra. Jag tycker att det är skönt att vara lite fri, säger Bettan till Hänt.

Annons

Men ni var väl sambos förut?

– Jo det var vi. Men så flyttade jag och köpte ny lägenhet och då kände jag att nej jag vill vara för mig själv, kunna ha mina döttrar hemma hos mig när jag vill. Och det funkar jättebra.

Bra att sakna varandra lite?

– Ja visst, så nej det funkar bra.

Bettan har inte bara en egen lägenhet, hon har även en sommarstuga som hon tillbringar fem månader om året i.

– Jag har ju sommarstuga utanför Oslo och där har jag bott från april till september. Det är bara 20 minuter från stan så jag kan ju åka fram och tillbaka om det är något jobb eller något speciellt. Så det är väldigt nära, förklarar Bettan.

FOTO: Vidar Ruud, TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet

Annons