LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Bingolottos sanslösa gåva till programledarna – detaljerna från avtalet

25 aug, 2024
bingolotto programledarna
Bingolotto-hösten är i gång!
När Hänt når programledaren avslöjas både ett och annat om överenskommelserna bakom kulisserna...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”Brand logo
Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”

Bingolotto är äntligen tillbaka och likt innan sommaruppehållet är Daniel Norberg, 34, och Lotta Engberg, 61, programledare. Nytt för i år är att vissa söndagar förlängs, och då spelas två ytterligare bingospel.

Inför premiären får Hänt fatt i Daniel Norberg, som ser fram emot en ny höst. Men han är lite orolig för att han kommit ur gängorna.

– Jag legat raklång nu i åtta veckor, höll jag på säga. Nej jag har jobbat lite grann. Men nu har jag ändå det där lite i blodet. Men första sändningen då gick jag ju vilse i studion och sådär, men det är ju ett år sedan. Så nu hoppas jag att jag ska hitta in och ut, skrattar Daniel och fortsätter:

– Men jag hinner säkert att göra bort mig! Det är sådant levande program. Du vet ju aldrig, vem som ringer in och så. Det är inte så många tv-program som är på det sättet. Det är kul.

daniel norberg lotta enberg bingolotto
Lotta Engberg och Daniel Norberg spexar till det i premiäravsnittet av Bingolotto.

Daniel Norbergs dolda talang – yrket på sidan av Bingolotto

En fråga Daniel, du bor i Stockholm – men Bingolotto spelas ju in i Göteborg. Hur går det ihop?

Annons

– Jag dubbelbor nu, vet du. Jag har boende både i Stockholm och Göteborg, så jag flänger som en dåre. Men dt är lite gött faktiskt. Man lär sig ändå att tycka om den här sträckan. Jag har köpt en ritplatta så nu sitter och ritar på tåget. Så jag slår enkelt ihjäl tiden.

Det visar sig att Daniel inte bara är en eminent programledare och komiker, han är också konstnärlig!

– Jag ritar Snällkalendern för Friends. Den ska jag illustrera, så det har jag gjort hela sommaren egentligen. Ritat och svettats över det! Det är faktiskt väldigt skoj, och är för antimobbning.

Bingolottos generösa avtal – betalar för programledarnas boende

Gud vad fint! Men vi återgår till det här med dubbelt boende, det låter lite dyrt?

– Ja, det blir ju lite dyrt faktiskt. Men det är ändå värt det. Jag kan ändå jobba härifrån då, och ha grejerna och så här. Men det är ofta jag inser så här att har alla kalsonger på det ena stället exempelvis.

Annons

Men det är inte så att Bingolotto betalar den? I och med att du har den för jobbet?

– Jo, men den är inte så dyr. Sedan är det så att även om jag hade bott i Stockholm bara, så hade de behövt betala mina hotellnätter när är där och jobbar. Så är det för alla som är programledare. Så de hjälper till lite grann så det är bra. Det är faktiskt väldigt bra, det är ju lättare när man är här att kunna vara mer flexibel. Så det är win-win för alla att jag bor här.

Hur länge det blir så vågar Daniel inte sia om, men om han ska ge upp någon av städerna så blir det nog Stockholm. Han kommer trots allt från Uddevalla.

– Men det känns svårt att lämna Stockholm också.

FOTO: TV4 Play skärmdump

Annons