LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Bingolotto tvingas göra om – måste ändra i sista stund: ”En paus”

16 jun, 2024
Lotta Engberg och Lasse Kronér
Fotbolls-EM på TV4 är i fullgång, något som ställer till det för Bingolotto.
Nu bekräftar programmet förändringen.
– Tar inte bort något, säger John Sarafian till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink om framtiden i BingolottoBrand logo
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Nu har äntligen premiärmatchen av sommarens fotbolls-EM gått av stapeln. Vid mittpunkten för att kicka igång mästerskapet stod hemmanationen Tyskland, och på motsatt sida Skottland när mästerskapet drog igång.

Europamästerskapet sänds i år på SVT och TV4:s kanaler. Med ungefär tre matcher per dag under en hel månad blir det snabbt tjockt i tv-tablån.

Därför ändras Bingolottos sändningstid

Detta är något Bingolottos tittare kommer att bli varse om. För eftersom fotbolls-EM sänds på TV4 kommer TV4-nyheterna att behöva flytta över till Sjuan, där Bingolotto vanligtvis sänds.

Det innebär att Bingolotto kommer tvingas göra en osedvanlig paus för att ge plats åt nyhetsprogrammet, vilket i sin tur leder till att programtiden förlängs.

– Det är inget konstigare än att vi förlänger programmet en halvtimme. Och vi har en paus för Nyheterna som tar över, så det är ingen rocket-science, säger Bingolottos pressansvarige John Sarafian till Hänt och fortsätter:

Annons

– Vi tar alltså inte bort något från programmet, utan vi förlänger så att det ändå blir lika långt som det brukar.

Fotbolls-EM i Tyskland börjar idag och pågår fram till 14 juli då finalen spelas. Alla matcher sänds i TV4 och SVT:s kanaler.

Lasse Kronér gör comeback i Bingolotto

Sedan tidigare står det klar att Bingolotto-legendaren Lasse Kronér, 61, gör sin efterlängtade återkomst i Bingolotto-studion.

På midsommar syns den folkkäre programledare återigen i programmet, detta 20 år efter att han senast lämnade.

FOTO: TT

Annons