LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Björn Gustafsson förnekar tvillingbrodern – nu avslöjar han äntligen allt

15 aug, 2024
Under ett framträdande i Melodifestivalen 2024 dök en kille upp på scen som liknade Björn Gustafsson. Sedan dess har många trott att de är tvillingar.
Nu berättar Björn hur det egentligen ligger till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”Brand logo
Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”

Björn Gustafsson, 38, är en av svenska folkets absoluta favorit-komiker. När han slog igenom i Melodifestivalen 2008 med sången om Carina Berg blev han namnet på allas läppar och framgångarna har kommit på löpande band.

Nu i höst är han aktuell med sin egen humorserie Koppla av på SVT och han spelar flera olika roller. Några av hans roller är gamla godingar som "Benjamin" och andra karaktärer kommer vara helt nya för tittarna.

När Hänt träffar Björn på SVT:s höstpresentation för kommande program berättar Björn hur han fick idén till sin egna serie.

Björn Gustafsson om nya serien Koppla av

Hur fick du idén till den här serien?

– Alltså jag har väl alltid velat vara med i någon grupp egentligen, alltså någon sådan här komedi-grupp, något gäng. Typ som Lyrro eller Killinggänget. Men så har jag hamnat i något mellanland där det inte är någon i min ålder som vill vara i gäng med mig… Så nu fick jag det lite med Erik Haag och tagit in massa gästskådespelare som är några av de bästa vi har. Så det känns som en lyxig palett där, förklarar Björn för Hänt.

Annons

Även om Björn inte har något direkt komedi-gäng så har han ju minst sagt lyckats dra ihop gäng under årens lopp. Så sent som i våras gjorde han succé med sin grupp Björnzone som bestod av bland andra Måns Zelmerlöw, 38, Casper Janebrink, 54, Loa Falkman, 77, och Victor Leksell, 27.

Du är ju bra på att dra ihop gäng! Till exempel Björnzone.

– Ja, jag har nog bra övertalningsförmåga tror jag. Jag låter kanske positiv och säljer in det bra, säger Björn med ett skratt.

BJÖRN GUSTAFSSON
FOTO: HÄNT

Sanningen om Björn Gustafssons bror Oscar

I år var det Carina Berg som var programledare för Melodifestivalen och till tittarnas stora glädje blev Björn hennes side-kick. I en av hans mellanakter dök även brodern Oscar Gustafsson upp. Sedan dess har folk trott att de är tvillingar för att de var så lika.

Men nu berättar Björn att detta inte stämmer.

– Nej, men min lillebror är ju väldigt lik mig. Fast han är längre och liksom snyggare. Ja, yngre, längre och snyggare, förklarar Björn för Hänt och tillägger:

– Han är 30 år nu. Eller nej, 31 förresten.

Är han singel?

– Nej.

oscar gustafsson
Björns lillebror Oscar FOTO: SVT

FOTO: Caisa Rasmussen/TT, SVT

Annons