LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Björn Hellbergs besked om hälsan – då lägger han av: ”Börjar få krämpor”

03 aug, 2024
Två bilder på Björn Hellberg. Till vänster står han lutad mot ett räcke till en liten trappa som hör till ett hus. Till höger närbild på Björn framför vatten med båtar i, och gröna träd bakom.
Journalisten och författaren Björn Hellberg fyller 80 år!
I en intervju med Hänt berättar han om hälsan, hur det känns att åldras och när han tänker sluta jobba.
– Det börjar kännas lite grann här och var, säger Björn.
Annons
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun AnnikaBrand logo
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun Annika

Björn Hellberg, 80, är På spåret-profil, författare, tennisorakel och journalist. Han har släppt nästan 70 böcker, nu senast Rendez-vous i bokserien om Sten Wall som kom ut i våras.

Björn bor i Laholm tillsammans med sin fru Inger Hellberg, 81. De har varit gifta i 45 år och har två barn tillsammans. Björn har också fem barn sedan tidigare, och totalt har han 13 barnbarn.

Trots att Björn nu fyller 80 år fortsätter han att jobba på. Men på födelsedagen ska han och Inger åka till Allinge på Bornholm i Danmark med deras yngsta son. En stor, gemensam 80-årsfest hade de i våras, så nu ska de bara ta det lugnt.

Björn Hellbergs besked om hälsan: ”Krämpor”

När Hänt pratar med Björn berättar han om känslorna kring att fylla 80.

Annons

– Det känns bra tycker jag. Man vet att den dagen kommer och jag är väldigt glad att jag får vara med på resan fortfarande.

Hänt har tidigare rapporterat om att Björn och Inger har flyttat från hans barndomshem till en lägenhet på bottenplan, då Inger har svårt att gå i trappor. År 2017 drabbades hon av en hjärnblödning vilket gör att hon har problem med rörligheten.

Men Björn berättar att allt annat är bra med henne. Intellekt, minne och talförmåga är intakt, och de är tacksamma att det inte blev värre. När det kommer till hans egen hälsa börjar han märka av åldern.

– Det är bra, men man börjar få krämpor nu. Det är inte konstigt i den här åldern. Men jag är väldigt lyckligt lottad, det börjar kännas lite grann här och var men det är inte något som för stunden är oroande.

Björn Hellberg om att lägga av

Björn bevakar fortfarande mycket tennis. För några veckor sedan var det hans 66:e gång på Swedish Open i Båstad och i höst blir det Stockholm Open igen. Han berättar att han jobbar omkring 40 timmar i veckan.

Annons

– Jag tycker det är trevligt att hålla på. Men naturligtvis är det lite märkligt, att man sen 15 år tillbaka har varit pensionär. Det är mycket men jag har kvar entusiasmen och nyfikenheten.

Men du hade kunnat slå dig till ro?

– Ja, det kan jag göra. Jag pratar ju med min fru om det, jag försöker dra ner. Jag säger mycket mer nej till jobb nu än vad jag gjorde tidigare. Det gör jag faktiskt.

Har du några planer att sluta jobb helt?

– Nej nej, det har jag inte för närvarande, jag har för många projekt på gång så det är svårt. Någon reporter skrev nyligen att Björn Hellberg nu gått ner till heltid, så jag har verkligen dragit ner på det om man jämför med tidigare.

– Men jag har privilegiet att kunna säga nej om jag vill. Och det kommer naturligtvis en dag, man måste ju vara realistisk, då man mer eller mindre tvingas att dra ner. Men just nu känns det starkt och bra, jag orkar fortfarande.

Grattis till 80 år Björn! Jonas Ekströmer/TT

FOTO: TT

Annons