LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Blossom Tainton i svåra smärtor – talar ut om tuffa sjukdomskampen

11 aug, 2024
Två bilder på Blossom Tainton. Till vänster närbild när gästar Nyhetsmorgon. Till höger står hon på scen med en mikrofon i handen och sjunger.
Den tidigare Afro-Dite-medlemmen Blossom Tainton har drabbats av sjukdomen muskelreumatism.
I Nyhetsmorgon berättar hon om sin kamp med smärtan.
– Jag vill inte ha skiten, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nina Gunkes nya hälsobesked – berättar om planen för boendesituationenBrand logo
Nina Gunkes nya hälsobesked – berättar om planen för boendesituationen

Blossom Tainton, 62, vann Melodifestivalen 2002 som medlem i gruppen Afro-Dite med låten Never Let It Go. På 00-talet medverkade gruppen i Melodifestivalen två gånger till och hon var även julvärd i SVT.

Blossom sadlade senare om till personlig tränare och yogainstruktör. Sedan 2002 är hon gift med Hans Lindquist, och hon har tre barn.

Nyligen släppte Blossom boken ”Bortom smärtan”, då hon tyvärr drabbats av en svår sjukdom...

Blossom Taintons kamp mot sjukdomen: ”Kan inte kliva ur sängen”

Blossom har muskelreumatism, som gör att man får ont i blir stel i kroppen. När hon gästar Nyhetsmorgon berättar hon att hon i princip alltid haft ont någonstans, att hon har artros och att hon har vissa skador.

Annons

– Men sen kom ju just den här smällen för snart tre år sen med muskelreumatismen, PMR, Polymyalgia reumatika… jag får alltid tänka för det är svårt att uttala. Jag vill inte uttala för jag vill inte ha skiten, säger hon och fortsätter:

– Och det kom ju faktiskt efter covid, efter vaccinet. Så utlöste det det här som bara var ont överallt, det här diffusa. Vad är det, jag kan inte lyfta armar, jag kan inte kliva ur sängen. Ljumskar, höfter, framförallt axlar, hur ska jag tvätta håret, hur ska jag få upp armen? Min man fick liksom putta mig ur sängen för jag kom inte upp, jag var helt såhär, vad är det som händer.

Till en början förstod hon inte vad det berodde på, och efter en ganska lång tid fick hon diagnosen. Då fick hon höga doser av kortison som hjälpte, men målet sen dess har varit att försöka trappa ner på medicinen helt.

– Efter snart tre år med kortison, kommer jag inte ner till den lägsta dosen. Jag har provat några gånger men då blir det bakslag, säger hon.

Blossom Tainton vägrar acceptera sjukdomen

Blossom har hittat egna metoder för att hantera smärtan och har därav släppt sin bok, för att kunna hjälpa andra med inspiration och övningar. Men också för att det pratas alldeles för lite om sjukdomen, enligt henne.

Annons

– Man känner sig väldigt ensam. Man känner sig ganska oduglig, man drar sig tillbaka gärna. Man orkar inte, man vill inte vara till besvär.

I boken skriver hon också om acceptans, och programledaren Soraya Lavasani, 42, frågar hur viktigt och svårt det är med det.

– Det är ett ord som inte jag egentligen alls gillar, jag vill inte acceptera. Jag accepterar inte för jag vill inte ha det här. Så min strävan är ju att jag ska bli bra på alla sätt.

– Det ska ju bli så bra som det går, men jag måste ju självklart vara realist och förhålla mig till situationen, men inte acceptera på något vis. För mig är att acceptera att ge upp, säger Blossom.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons