LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Bonde-Backis miljonkostnad – pausar bröllopsresan med Evelina

19 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Bonde fann fru.
Mikael ”Backis” Backstulid gifte sig med sin Evelina i somras.
Nu ska bonden renovera hus – för över en miljon kronor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Backis och Evelinas önskan om att bilda familj: "Hoppas"Brand logo
Backis och Evelinas önskan om att bilda familj: "Hoppas"

Mikael ”Backis” Backstulid, 40, jobbar som demontör på Sveriges största traktorskrot och har precis fått i sig lunchlådan. När Hänt ringer storbonden är han ute och promenerar familjens franska bulldog Ralf, 4, eller ”Röjar-Ralf” som han själv kallar honom.

– Jo, tack det är bra med mig, säger ”Backis”.

Men det är ju inte jobbet som demontör som gett honom närmare 30 000 följare på Instagram och sin kändisstatus i Sverige. Nej, utan det är såklart hans medverkan i Bonde söker fru 2021 där han vann tittarnas hjärta – och Evelinas.

Sedan dess har paret flyttat ihop och dessutom gift sig, så sent som i somras på Mikaels 40-årsdag.

”Backis” Instagram har vi fått en glimt av hans hemliga vigsel, festliga födelsedag och andra spännande projekt och äventyr. Men mysteriet kvarstår – inga bilder från någon smekmånad har dykt upp än.

Annons

Hänt är nyfikna på varför.

Miljonrenoveringen stoppar Mikael och Evelinas planer

– Nej, någon bröllopsresa har det ännu inte blivit, det får vi ta längre fram, säger Mikael.

”Backis” ser fram emot en vecka med bara Evelina, men just nu är det mycket annat som behövs göras. Det ska tas hänsyn till skörden, barn går i skolan och inte minst – huset i Vreta Kloster håller på att renoveras.

– Det har inte klaffat med skola, skörd, jobb och sådana saker, säger demontören och fortsätter:

– Vi är inte riktigt där ännu, vi har ett avloppsbyte på huset som vi måste förbereda. Vi ska så smått börja med renoveringen av huset nu också.

Renoveringen som drar i gång på riktigt nästa år hoppas Mikael att något tv-bolag gör en ”Kalle och ”Brita” på. Hade någon hört av sig hade han tyckt att det var riktigt kul. Men än så länge får Mikael räkna med att betala renoveringen ur egen ficka. Och fickan verkar vara ganska djup.

Han och Evelina har nämligen en budget på en miljon för att göra om huset för och räknar kallt med att renoveringen blir dyrare än så.

Annons

Mikael Backstulid förvånas över Bondesuccén

”Backis” är fascinerad över hur han fortfarande kan vara så aktuell. I somras kunde han knappt gå in och handla en läsk på Gotland utan att få ett hej.

– Det är tre år sen sist jag var på tv och när jag väl lägger ut något på Instagram får jag fortfarande 10, 11 000 likes. Sjukt att man fortfarande har den genomslagskraften, säger Mikael.

Men några av de nya bönderna som kommer att delta i år känner han faktiskt inte till, men kommer att följa programmet med spänning.

– Ja men självklart! Skiter björnen i skogen eller?, skrattar ”Backis”.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons