LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Pia Salmings kollaps efter Börjes död – lämnade Sverige

02 okt, 2024
börje salmings änka pia
Det har snart gått två år sedan Börje Salming gick bort i sviterna av ALS.
Börjes fru Pia var vid hans sida ända till slutet, och efter hans bortgång fick hon kämpa för att ta sig tillbaka till vardagslivet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns kändisarna Börje Salming – ett år efter hans dödBrand logo
Så minns kändisarna Börje Salming – ett år efter hans död

Det var i november 2022 som hockeylegendaren Börje Salming gick bort i sitt hem omgiven av familjen. Sex månader tidigare hade han fått veta att han drabbats av nervsjukdomen ALS.

Börje har från tidigare förhållanden barnen Anders, Teresa, Rasmus och Bianca. Efter att ha varit tillsammans i 11 år gifte sig Börje år 2016 med Pia Salming, 56, och framtill hans bortgång bodde de i ett hus i Nacka.

Börjes bortgång drabbade såklart familjen hårt – och efteråt kämpade änkan Pia med att ta sig tillbaka till vardagslivet.

Pia Salmings kollaps efter Börjes död

I en intervju med Hemmets Journal har Pia berättat om den tuffa tiden när Börje insjuknade.

– Först var det kolsvart och Börje blev självklart deprimerad och jätteledsen. Men sedan bestämde vi oss för att försöka få så många dagar tillsammans som möjligt. Börje ville leva – ja, även sista veckan ville han leva.

Annons

För att klara vardagslivet behövde Pia hjälpa till mycket, och förvandlade sig själv till en dygnet runt- sjuksköterska. Hon berättar att en stor del av tiden fortfarande är som ett svar hål och att hon har minnesluckor kring vad som egentligen hände.

Innan Börje blev sjuk hade paret planerat att åka på en resa till Nya Zeeland, men när sorgen blev för tung bestämde sig Pia för att åka på resan ändå, med en vän.

– Det kändes som en sista utväg. Jag fick inte ihop livet. Jag hade sådana svackor att jag inte ens orkade gå till jobbet. Det hade jag aldrig känt tidigare.

Så mår Pia Salming idag

Resan som skedde i januari förra året gav Pia en chans att andas och vila. Efter bortgången var hon tjänstledig i tre månader, för att sedan återgå till sitt jobb som polis i Nacka.

Annons

– Jag trivs så otroligt bra. Det känner jag verkligen. Just nu är jag områdespolis och åker inte på larm primärt, men i sommar ska jag prova på några pass i yttre tjänst och se hur jag klarar av den stressen, har hon sagt till Hemmets Journal.

Hon berättar att hennes hjärna börjar bli normal igen, även om det såklart fortfarande är tufft att komma hem till en tyst lägenhet där man inte har någon att ventilera saker med eller trösta sig hos.

– Det är klart att jag har mina dagar fortfarande, säger hon. Men jag ramlar inte lika djupt ner i svackorna längre. Jag kan vara ledsen och gråta en stund, men sedan gå vidare. Det är en stor skillnad.

– Jag längtar såklart jättemycket efter Börje. Men sorgen har liksom blivit vadderad. Den gör inte lika ont längre, säger Pia.

FOTO: TT

Annons