LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Bråket bakom kulisserna på Carolas spelning – därför dök inte förbandet upp

01 aug, 2024
Nyligen hade Carola Häggkvist konsert i Sundbyholm, men bakom kulisserna blev det stökigt med förbandet.
– Tänker inte ens svara, säger arrangören enligt Eskilstunakuriren
Annons
Filippa Fernqvist bekräftar uppbrottet med Wiktoria - därför höll hon det hemligtBrand logo
Filippa Fernqvist bekräftar uppbrottet med Wiktoria - därför höll hon det hemligt

Nyligen hade Carola Häggqvist, 57, en sommarkonsert i Sundbyholms slottspark. Det blev en fin kväll och på Carolas Instagram skriver fansen att de var mycket nöjda med upplevelsen.

Men alla var inte nöjda, särskilt inte Emrik & Wefunky band som skulle ha varit förband till Carola – men på grund av en plötslig avbokning dök de aldrig upp.

I en intervju med Eskilstuna-Kuriren avslöjar nu bandet orsaken bakom frånvaron.

Bråket bakom kulisserna till Carolas konsert

Det uppstod minst sagt förvirring i publiken när det var dags för Emrik & Wefunky band att inta scenen och konferenciern välkomnade upp ett annat förband, trubadurduon Noel och Martin, till scenen.

Enligt eventproducenten Johan Bergquist Eskilstuna konsert och nöje berodde ändringen på svårigheter med tekniken. Men nu har bandet själva gått ut med en annan förklaring.

I ett inlägg på Facebook berättar bandartisten Emrik Larsson, 59, att de blev avbokade med kort varsel och att orsaken berodde på dålig biljettförsäljning.

Annons

”Kass arrangör. Vi skulle imorgon lördag den 20 juli spelat innan Carola på Sundbyholms slott. I söndags den 14 juli bokar de av vår medverkan och skyller på dålig biljettförsäljning. Faktura är skickad.”, skriver Emrik's World i inlägget.

Och till Eskilstuna-Kuriren berättar Emrik:

– Då fick jag ett mejl ifrån projektledaren Johan Bergquist där han skrev att det på grund av dålig biljettförsäljning och att det skulle bli mycket extrakostnader var de tvungna att boka av vår medverkan.

Emrik och bandet att valde sedan att fakturera arrangören Eskilstuna konsert och nöje för den plötsliga avbokningen.

– Vi har helt enkelt skickat en faktura. Vi kan godta att vi inte får hela vårt gage och vi har därför tagit 75 procent i anspråk. Jag har även skrivit ett mejl att jag tyckte det var tråkigt att det blev så här, berättar Emrik.

Arrangörens svar: ”Tänker inte ens svara på frågan”

Eventarrangören å andra sidan, berättar för Eskilstunakuriren att de redan i avbokningsmejlet till Emrik & Wefunky band erbjöd dem att spela vid ett senare tillfälle som kompensation för spelningen som uteblev.

När eventproducenten Johan Bergquist får frågan om ersättningen som Emrik & Wefunky nu har vädjat om, svarar han:

– Nu måste ju vi först och främst fråga dem vad de ville komma med att göra på det här viset. Det är fortfarande ganska många dagar kvar på fakturan – så jag tänker inte ens svara på den frågan. Det är någonting som vi får ta reda på.

FOTO: TT

Annons