LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Camilla Läckberg ger bort förmögenheten – så mycket pengar får dottern Polly

10 sep, 2024
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg är generös med sina pengar.
Både maken Simon Sköld och dottern Polly får njuta av hennes förmögenhet – men de är inte de enda!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peter Settman visar upp frun på röda mattan för första gången: ”Väldigt bra”Brand logo
Peter Settman visar upp frun på röda mattan för första gången: ”Väldigt bra”

Camilla Läckberg, 50, är en av Sveriges bäst säljande författare. Deckardrottningen har passerat 35 miljoner sålda böcker och dessutom är hon en fena på att investera sina pengar. Nyligen berättade Camilla att hon har valt att skippa aktier helt och istället satsa på en annan strategi.

– Jag köper mycket hus. Detta då jag gärna vill leva här och nu och investera i minnen med min familj. Min bästa affär är nog lägenheten vi köpte på Södermalm och renoverade som fick väldigt fin utveckling, sa hon nyligen till Dagens industri.

Så många miljoner har Camilla Läckberg

Hur rik är egentligen Camilla? Hennes företag Camlac AB gjorde ett resultat på 5 582 659 kronor 2023, vilket är att jämföra med året tidigare då denna summa var 10 804 807 kronor. Samtidigt beräknas tillgångarna ligga på strax över 123 miljoner kronor, det är inte illa!

Annons

När Camilla gästade intervjuprogrammet Malou möter berättade hon att hennes omsättning har passerat en halv miljard kronor på dessa 20 år som hon har varit författare.

– Sedan sitter jag inte med en halv miljard på banken, det är provisioner och skatt och så där, säger hon i programmet.

Camilla Läckberg och Polly
Sven Lindwall / Expressen / TT

Simon Sköld betalar inte för någonting i vardagen

Maken Simon Sköld, 37, verkar kunna slappna av en del. Det är nämligen Camilla som betalar för det mesta i vardagen samt resorna de åker på, har hon tidigare avslöjat i Talk with Nordea Private Banking. Men det kommer med en hake!

– Det blir jättekonstigt att leva ett liv utan kostnader. Därför har vi kartlagt vad en normal kostnad för en människa är i månaden – den summan sätter Simon in till ett konto som ska gå till vår dotter senare i livet, förklarar Läckberg i intervjun.

Annons

Dottern Polly, som i skrivande stund är åtta år gammal, har med andra ord en rejäl summa pengar på ett bankkonto!

Polly
8-åriga Polly har ett fint bankkonto! Karin Törnblom/TT

Camilla Läckbergs generösa gåva till maken

Det är inte bara i vardagen som Camilla är generös mot sin 13 år yngre make. 2021 la hon till ett gåvobrev i deras äktenskapshandlingar. I detta står det att författaren ger honom en procent av lägenheten på Södermalm. Det var ingen dålig present!

Skulle Camilla och Simon välja att skilja sig i framtiden kommer han dock att gå lottlös. De har nämligen skrivit under ett äktenskapsförord som innebär att de inte kommer att dela upp sina förmögenheter och tillgångar ifall de går skilda vägar.

Så mycket pengar skänker Camilla Läckberg

Det är inte bara familjen som får ta del av Camilla Läckbergs förmögenhet. I en intervju med Expressen avslöjade kriminologen Leif GW Persson, 79, nyligen att hon, tillsammans med GW, skänker väldigt mycket pengar till välgörenhet.

– Jag har ett barnhem i Ukraina där jag betalar hälften och nu har jag fått en medhjälpare som betalar den andra hälften. Det är Camilla Läckberg, sa Leif till tidningen då.

50-åringen är dessutom ambassadör för Barncancerfonden och skänker 10% av sina intäkter från barnboken Super-Charlie och rymdvalpen till forskningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Jansson/Expressen/TT

Annons