LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Camilla Läckbergs kamp i det dolda – medicinen slutat hjälpa: ”Vaknar utmattad”

28 jul, 2024
Camilla Läckberg har sedan en tid tillbaka haft oerhörda klimakteriebesvär.
Nu berättar hon att hon har börjat medicinera för att dämpa besvären.
– FUCK, för att vara kvinna, skriver författaren på sin Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns ZelmerlöwBrand logo
Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns Zelmerlöw

Camilla Läckberg, 49, firade förra året 20 år som författare. Hon har sålt över 30 miljoner böcker världen, vilket gör henne till en av Sveriges bäst säljande författare genom tiderna. Just nu är hon aktuell med den nya boken ”Drömmar av brons”.

På det privata planet kilar hon stadigt med den 13 år yngre maken Simon Sköld, och de har tillsammans ett barn, Polly, 7. Camilla har även fyra barn sedan tidigare från tre olika relationer – plus två bonusbarn.

Camilla Läckberg har börjat medicinera för sina extrema klimakteriebesvär. Karin Törnblom/TT

Camillas kamp mot klimakteriet – konstant utmattad: ”Panik över att må såhär”

Camilla är en aktiv röst på sociala medier, och hon engagerar sig gärna i ämnen som berör kvinnor – och just nu är klimakteriet något som får henne att brinna till lite extra.

Annons

Den senaste tiden har hon nämligen mått väldigt dåligt på grund av att hon har kommit in i förklimakteriet, något som hon har varit väldigt öppen om på sina sociala medier, och även frågat andra kvinnor om tips och råd.

”Har inte skrivit så mycket om det här. Men har mått fysiskt skit ett bra tag nu. Rejält skit. Konstant utmattad, konstig, obehaglig känsla i kroppen, hjärndimma och som ett resultat av allt detta 24/7 - alltmer deppig och uppgiven. Nästan haft panik över att konstant må så här”, skrev hon på Instagram i början på året.

”Jag är i förklimakteriet och med största trolighet är det det som spökat. Börjat med östrogen idag och håller alla tummar och tår att det ska hjälpa.”

Börjat med medicinering mot klimakteriebesvären: ”Fuck för att vara kvinna...”

Nu har det gått några månader och Läckberg har nu delat med sig av en uppdatering kring sina klimaktierebesvären i ett långt Instagraminlägg. Bland annat får hon nu behandling för sina besvär – men medicinerna verkar inte hjälpa helt, och ger dessutom obehagliga bieffekter.

Annons

Så här skriver författaren:

”Läser på mycket nu om förklimakteriet. Bilden är från en artikel i SVD. Så mycket jag inte visste. För mig var klimakteriet vallningar. Men det finns ju så många fler symptom än så. För mig yttrar det sig i sådant som nedstämdhet, trötthet, ryggvärk, att jag ofta känner mig varm, även om jag inte får svettningar. Började även vakna varje morgon med ont i käkarna. Det kopplade jag inte först till klimakteriet, var ju ett sånt udda symptom. Men efter ett par månader av detta googlade jag - och upptäckte det är ett vanligt symptom. Så förlamande detta med förklimakteriet/klimakteriet är. Det påverkar både kropp och psyke. Och så lite det pratats om detta, min okunskap var avgrundsdjup. Jag får behandling. Östrogenspray och progesteron. Och det har hjälpt lite, men ännu inte så mkt som jag hade hoppats. Får dessutom en jobbig bieffekt av progesteronet (Utrogestan). Det gör att jag drömmer extremt mkt, så varje natt känns som ett maratonlopp och jag vaknar utmattad av alla intryck. Någon mer som känner igen sig i den bieffekten? Känner just nu - FUCK för att vara kvinna….”

Så jobbigt för dig Camilla, hoppas att du mår bättre snart!

FOTO: TT

Annons