LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntBäst i test

Carina Berg erkänner problemet – kan inte träffa folk: ”Helt omöjligt för mig”

12 jul, 2024
Carina Berg
Carina Berg har mått dåligt under en tid.
Men nu har ett nytt problem uppdagat sig för henne – hon lider av en slags social fobi.
– Så jag kände hur jag började få puls och panik och kände såhär ”nej nej”, berättar hon i sin podcast.
Annons
Carina Berg betygsätter Björn Gustafssons kärleksinvitBrand logo
Carina Berg betygsätter Björn Gustafssons kärleksinvit

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg, 46, är ett välkänt ansikte inom den svenska underhållnings-branschen. Hon är en prisbelönt och folkkär programledare som bland annat har lett Melodifestivalen och flera andra galor under året.

När Carina inte jobbar med tv hörs hon varje vecka i podden Gynning och Berg som hon delar med nära vännen Carolina Gynning, 45.

Carina Berg har mått väldigt dåligt under en tid

Hänt har tidigare rapporterat att Carina har mått dåligt under en tid.

I ett tidigare avsnitt av Gynning och Berg talade hon för första gången ut om hennes svårigheter som bland annat handlade om ångest och sömnproblem. Hon berättade då att hon inte tycker att saker är särskilt kul längre och att det känns orättvist eftersom hon tycker att hon har ett så bra liv.

I veckans avsnitt av podden berättar Carina att hon nu äntligen har fått lite klarhet i vad det är som får henne att lida. Hon säger bland annat att hon har fått bekräftat av doktorn att det har något med hennes sköldkörtel att göra.

Annons

– En slutsats som jag kanske redan hade kommit till är att det är hormonerna, det är en obalans. Nu måste bara hitta hur jag balanserar upp mig själv, förklarar hon för kollegan och vännen Carolina Gynning.

Har fått social fobi på grund måendet

Carina fortsätter med att säga att utredningen fortfarande är i full gång, men att även ett annat, nyare problem har gjort sig klart för henne. Hon lider nämligen av någon slags social fobi. Vilket har blivit mer påtagligt de senaste månaderna.

Hon berättar om ett tillfälle som var särskilt jobbigt för henne. När hon och pojkvännen Erik Berg, 35, skulle besöka en resturang för att käka med några av hans vänner, tog det stopp för Carina utanför dörren.

– Vi skulle gå på resturang och jag skulle möta Erik och barnen utanför. Men så kom Erik lite sent dit och sa att jag kunde ta ett bord så länge, säger hon och fortsätter:

– Utanför entrén stod kanske 7-8 personer. Jag kände att det är helt omöjligt för mig att gå igenom den här gruppen, det går inte jag klarar inte att gå förbi de här människorna.

Annons

”Jag kände hur jag började få puls och panik”

Lite senare i avsnittet fortsätter hon att berätta att, dagen efter, när hon skulle gå och rösta kände hon samma ångestkänslor i kroppen.

– Jag visste inte hur lokalen såg ut, jag visste inte om det skulle vara mycket eller lite folk, jag visste inte var lapparna fanns. Så jag kände hur jag började få puls och panik och kände såhär ”nej nej”.

Carina avslutar anekdoten med att berätta att hon, efter att ha tänkt på hur absurt det var att hon inte ens kunde gå och rösta själv, till slut samlade mod och lyckades gå in i lokalen och rösta.

– Då kände jag som att jag ägde världen, berättar hon.

Annons